Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Îndemnăm tinerii din Parlamentul Republicii Moldova să inițieze comisia de anchetă și să desecretizeze informațiile despre 7 aprilie 2009

Astăzi se împlinesc 14 ani de la evenimentele care au schimbat cursul istoriei Republicii Moldova. Evenimentele care au avut loc pe data de 7 aprilie 2009 și au bulversat societatea au rămas fără multe răspunsuri. Tinerii noștri au fost maltratați, schilodiți și chiar uciși doar pentru că au ieșit în stradă pentru a-și apăra idealurile.

Încă în 2019, Platforma DA a venit cu propunerea de a fi formată o comisie de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au stat la baza acelor evenimente și tragerea la răspundere a celor vinovați, cât și elucidarea adevărului care a stat în spatele multiplelor abuzuri. Din păcate, în acea perioadă ne-am confruntat cu rezistența altor fracțiuni parlamentare și nu a mai fost inițiată acea comisie care urma să fie formată nu doar din angajați ai statului, ci și din martorii oculari ai acelor tragice evenimente care au schilodit nu doar fizic o generație întreagă.

Astăzi în parlament avem un partid care deține majoritatea parlamentară, partid în care se regăsesc și tineri care au fost participanți ai protestului din 7 aprilie 2009 și care ar putea să inițieze această comisie de anchetă și să facă o lustrație în instituțiile statului pentru ca abuzatorii acelor evenimente să nu se mai regăsească și astăzi în funcții importante în stat.

Nu cunoaștem care va fi conjunctura în următorul legislativ și dacă se vor găsi voturile necesare. Astfel, îndemnăm tinerii din Parlamentul Republicii Moldova să inițieze comisia de anchetă și să desecretizeze informațiile care ar aduce mai multă lumină despre acele evenimente și despre principalii responsabili de deturnarea protestelor care au început pașnic pe data de 7 aprilie 2009.

Au trecut 14 ani, dar rănile provocate tinerilor încă nu s-au cicatrizat.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate