Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

8 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009

Platforma Demnitate şi Adevăr aduce un sincer omagiu tinerilor, care au avut curajul să protesteze paşnic acum 8 ani, pe 7 aprilie 2009 în numele libertăţii şi democraţiei, împotriva unui regim autoritar, corupt şi incompetent. Din păcate, nici până în prezent investigaţiile mimate de noile autorități, nu au elucidat crimele comise împotriva manifestanţilor paşnici, a reprezentanţilor organelor de drept şi a averii publice.

Cei care au planificat şi au realizat deturnarea manifestaţiilor paşnice în acte de vandalism împotriva bunurilor publice şi de agresiune împotriva reprezentanţilor organelor de drept nu au fost descoperiţi nici astăzi. Nu au fost traşi la răspundere nici acei, care, în virtutea obligaţiunilor de serviciu, au dat dovadă de lipsă de pregătire profesională şi incapacitate de a organiza protecţia ordinii publice prin descurajarea actelor de vandalism şi agresiune și au dispus brutalizarea și reținerea forțată a protestatarilor pașnici. Nu au fost pedepsiţi acei reprezentanţi ai forţelor de ordine care, după consumarea evenimentelor protestatare au dat ordine sau au participat activ la „vânătoarea de tineri”, maltratând în mod barbar reprezentanţii unei categorii de vârstă doar în calitate de potenţiali participanţi la proteste.

Platforma Demnitate și Adevăr reiterează faptul că de revolta sinceră a tinerilor a profitat un grup de parveniţi, care a preluat puterea pe valul protestatar, mimând angajamente de promovare a năzuinţelor tinerilor şi ale altor segmente largi ale societăţii de accedere a ţării noastre la spaţiul valoric european, în fapt urmărind propria căpătuire prin acte de corupţie şi delapidări de proporţii.

Adevărul despre tragicele evenimente din 7 aprilie 2009 este ținut sub pecetea secretului în special și pentru că beneficiarul principal al evenimentelor respective este nimeni altul decât coordonatorul regimului criminal care nu-și dorește să se afle ce anume s-a întâmplat, de fapt, în acea zi şi în noaptea ce a urmat.

Menționăm, totodată, că regimul oligarhic a făcut în repetate rânduri tentativa de a reedita tragicele evenimente din 7 aprilie 2009 în cadrul numeroaselor acțiuni de protest organizate de către Platforma Civică Demnitate și Adevăr pe parcursul anilor 2015-2016. Mobilizarea exemplară a cetățenilor, pregătirea corespunzătoare a manifestațiilor de protest au zădărnicit, însă, planurile diabolice ale regimului criminal de a provoca violențe și jertfe omenești.

Platforma DA insistă asupra investigării complete a evenimentelor din aprilie 2009, identificării şi pedepsirii făptaşilor şi tuturor vinovaţilor de comiterea crimelor invocate, asupra demisiei imediate și necondiționate a procurorilor și judecătorilor supranumiți “din iad. Constatăm că regimul actual nu numai că nu avansează în desconspirarea adevărului legat de evenimentele din 7 aprilie 2009, ci îl ascunde tot mai adânc, iar în loc să pedepsească vinovaţii, îi avansează în funcţii, dând dovadă de o ipocrizie ieşită din comun.

Îndemnăm cetăţenii Republicii Moldova să se consolideze şi să ceară autorităţilor să facă lumină în dosarul 7 aprilie 2009, pedepsindu-i pe cei care se fac vinovaţi de crime împotriva tinerilor protestatari, de moartea lui Valeriu Boboc, de teroarea instaurată după proteste. Chemăm societatea să se solidarizeze în jurul idealului de libertate şi democraţie, promovat de manifestanţi la 7 aprilie 2009, împotriva corupţiei, genocidului social şi a capturării statului.

Platforma Demnitate şi Adevăr

Chișinău, 7 aprilie, 2017

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate