Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Alexandr Slusari a dezvăluit schema criminală prin care ASP a ajuns să majoreze substanțial tarifele pentru serviciile sale

Alexandr Slusari a dezvăluit schema criminală prin care Agenția Servicii Publice a ajuns să majoreze substanțial tarifele pentru serviciile sale. Aceasta s-ar fi constituit în câteva etape, începând cu anul 2017, când Guvernul Filip anunță crearea ASP, responsabilă pentru prestarea serviciilor cadastrale, de înregistrare a întreprinderilor și organizațiilor, de stare civilă, pentru înregistrarea și evidența autovehiculelor și eliberarea documentelor de identitate. Atunci, spune deputatul, s-a făcut promisiunea că tarifele pentru serviciile nou createi ASP nu vor fi majorate.

A urmat, în 2018, demararea procesului de creare a centrelor multifuncționale. Alexandr Susari menționează că „în marea majoritate a cazurilor ASP nu folosește multiplele clădiri, recent modernizate care se află în proprietate publică, ci decide că centrele vor fi amplasate în mare parte în spații private, de regulă aflate în proprietatea persoanelor afiliate lui Plahotniuc și Partidului Democrat.”  Astfel, ASP accesează sute de milioane de credite pentru a procura sau a închiria clădiri, precum și pentru a face reparații capitale ale acestor imobile. Alexandr Slusari spune că acum valoarea totală a creditelor accesate este egală cu 326 mln lei.

Mai mult decât atât, de reparația viitoarelor centre multifuncționale s-ar fi ocupat mai multe companii, care la fel sunt din curtea guvernării, spune Alexandr Slusari, menționând că „cea mai mare sumă de 70 mln lei a fost virată de către ASP companiei Aria Grup SRL, gestionată de Constantin Hincota – aceeași companie care a încercat să „prihvatizeze” Casa presei.”

Alexandr Slusari conchide că prin aceste scheme, în scopul rambursării creditelor, guvernarea lui Dodon a decis majorarea mai multor tarife la cele mai solicitate servicii ASP, iar „irosirea banilor publici de sute de milioane lei pentru gașca lui Plahotniuc și creditele luate de ASP urmează să fie compensate din contul cetățenilor și al agenților economici.”

Deputatul spune că în scurt timp după alegeri Platforma DA va obține micșorarea tuturor tarifelor, va demara un audit complex al activității ASP și va solicita ancheta penală pe toate acțiunile Agenției.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate