Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Alexandru Slusari, cu privire la situația de la ÎS Calea Ferată a Moldovei: Se întâmplă lucruri grave

Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat în cadrul unui briefing de presă că deși activează comisia de anchetă, la întreprinderea Calea Ferată a Moldovei se întâmplă lucruri grave:

„Acum s-a ajuns la datoria de 837 mln lei, dintre care aproape 164 mln sunt datorii la salarii. Marea majoritate a angajaților nu primesc salarii deja de 4 luni, unii se concediază, alții pregătesc proteste. Pe acest fundal este în toi așa-zisul concurs de selectare a directorului întreprinderii. Cei care au tras sforile până acum au organizat un concurs butaforic. Este coordonată desemnarea candidaturii lui Condurache, persoana care este vizată în rapoartele SIS despre care vom face publice mai târziu datele extrem de îngrijorătoare. El este favoritul și Igor Dodon a dat deja indicații referitor la persoana care trebuie să câștige concursul. Ca variantă de rezervă, a depus actele și actualul director interimar.”
Alexandru Slusari a amintit că Platforma DA demult a anticipat faptul că se urmărește falimentul acestei întreprinderi strategice. Acum linia spre scheme de corupție și insolvabilitatea întreprinderii este continuată, pe fundalul lipsei unui control din partea guvernului, inclusiv a premierului interimar.
Subiectul trebuia demult discutat la CSS, dar, din păcate, el a fost amânat deja de două ori sub pretextul că nu a venit Onceanu, a mai spus deputatul.

Alexandru Slusari a făcut un apel public către Ciocoi:
„APP este subordonată direct guvernului! Chiar dacă v-ați resemnat cu faptul că sunteți țap ispășitor, totuși trebuie să faceți ceva pentru țara, care poate să piardă o întreprindere strategică care transportă 20% din toate mărfurile care se importă și se exportă!”

De asemenea Alexandru Slusari a reiterat solicitarea adresată președintelui țării de a convoca urgent CSS pe subiectul căii ferate: 6000 de angajați sunt disperați! Alexandr Slusari va aborda subiectul la ședința comisiei de anchetă și a menționat că dacă se ajunge la proteste, Platforma DA va fi nevoită să fie alături de protestatari:
„Și angajații și sindicatele așteaptă decizia și vor să asiste la această ședință a CSS. Nu văd altă ieșire. Noi strigăm deja de câteva luni despre situația de la Calea ferată, dar situația se înrăutățește, iar autoritățile statale (factorii de influență și factorii de decizie) nu întreprind nimic!”

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate