Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în RM, KATAYAMA Yoshihiro!

Andrei Năstase, președintele Platforma DA, a avut astăzi în întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, KATAYAMA Yoshihiro, la sediul formațiunii. La întâlnire au fost puse în discuție subiecte stringente ale realităților din RM, precum gestionarea ineficientă a crizei multiple din țară, derapajele în edificarea statului de drept și izolarea internațională tot mai pregnantă în care s-a pomenit Republica Moldova.

Andrei Năstase a subliniat că este extrem de importantă dezvoltarea continua a relațiilor bilaterale între cele două țări și a mulțumit autorităților japoneze pentru efortul pe care-l depun privind susținerea Republicii Moldova în aceste condiții extrem de dificile pentru toate direcțiile de dezvoltare, inclusiv cea economică. Liderul Platformei DA a menționat importanța semnării Acordului de împrumut prin care Japonia oferă creditul preferențial Guvernului Republicii Moldova în valoare de peste 18 mln dolari USD, în vederea implementării proiectului de modernizare a mașinilor și a echipamentului agricol din Republica Moldova. Evident, în context, a fost discutată și situația dezastruoasă din agricultură, survenită în urma cataclismelor naturale, Andrei Năstase expunând detaliat motivele pentru care protestează în aceste zile fermierii din Republica Moldova.

„ Acum agricultura RM se află în pragul insolvenței, guvernarea fiind extrem de reticentă la revendicările agricultorilor nostri, care deja de câteva zile stau cu tractoarele la intrarea în capitală. Este foarte important suportul pe care ni-l oferă Japonia prin creditul preferențial de 18,6 milioane de dolari pentru modernizarea tehnicii agricole și faptul că Acordul urmează să fie întocmit pentru o perioadă extinsă, de 40 de ani. Vom avea grijă ca Guvernul să-și îndeplinească obligațiile privind realizarea cu bună credință a prevederilor Proiectului cu folosirea mijloacelor financiare exclusiv în scopul prevăzut în Acordul de împrumut, de beneficiile căruia se pot bucura toți agricultorii din Republica Moldova” – a spus Andrei Năstase.

18 august 2020

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate