Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu ambasadorul României în RM; „Avem nevoie de o societate unită, fără consolidare suntem vulnerabili”

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță.

În cadrul întâlnirii au fost abordate mai multe subiecte legate de contextul socio-politic și economic al relațiilor bilaterale dintre cele două țări. Excelența Sa a vorbit despre disponibilitatea autorităților române de a finaliza construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, care reprezintă prima fază a proiectului de interconexiune a sistemului de gaze al Republicii Moldova cu cel al Uniunii Europene (România), despre viziunea țării sale asupra așa-numitului dosar European al Republicii Moldova și despre intenția de a organiza o ședință comună a celor două guverne de la București și Chișinău. „Pe lângă strategia generală de susținere a Republicii Moldova pe calea integrării europene, dorim să implementăm proiecte pentru cetățeni, în beneficiul lor”, a spus Daniel Ioniță.

Andrei Năstase a ținut să sublinieze rolul deosebit de important al României în ceea ce privește aspirațiile pro-europene ale Republicii Moldova, relevând rolul aparte al României în evoluțiile politice de la Chișinău. Vorbind despre riscurile iminente schimbării sistemului de vot, Președintele Platformei DA a spus: „Sistemul mixt de vot într-un singur tur îl favorizează clar pe președintele Igor Dodon. Partenerii de dezvoltare, instituțiile europene de resort, experții de la noi, dar și cei din România, au analizat minuțios efectele adoptării noului sistem de vot și au remarcat fără echivocuri, că acestea sunt negative și vor provoca un derapaj antidemocratic greu de subestimat.”

Discuția s-a axat și pe alte subiecte de interes general, precum situația gravă în care se află mass media din Republica Moldova, monopolul de pe piața audiovizualului, gradul de eficiență a finanțării unor publicații de la Chișinău de către contribuabilii români, fenomenul știrilor false, rolul sondajelor într-un stat capturat.

Andrei Năstase s-a referit și la strategia Platformei DA pentru viitoarele alegeri locale și parlamentare, subliniind rolul important pe care îl va juca în acest context blocul forțelor emergente pro-europene, anti-oligarhice. „Avem nevoie de o societate unită, fără consolidare suntem vulnerabili. De aceea e necesar să realizăm o alianță de lungă durată cu PAS, și cu exponenți ai altor forțe civice și politice de aceeași orientare democratică” – a spus liderul Platformei DA.

În încheiere domnul Daniel Ioniță a dat asigurări că rămâne extrem de interesat de evaluările Președintelui Platformei Demnitate și Adevăr bazate pe cunoașterea profundă a realităților din Republica Moldova și va apela la ele cu regularitate.

9 martie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate