Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase a avut o întrevedere cu oficiali ai OSCE și cu ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut astăzi o întrevedere cu Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al Președinției în exercițiu al OSCE pentru reglementarea transnistreană, ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, precum și cu șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Participanții la întâlnire au avut un schimb de opinii asupra situației politice și cele din raioanele de est ale Republicii Moldova. Thomas Mayr-Harting a prezentat prioritățile președinției suedeze a OSCE asupra mandatului și, în mod special, viziunea sa asupra reglementării transnistrene. Thomas Mayr-Harting a accentuat necesitatea unui consens politic larg asupra identificării unei soluții în problema transnistreană, dar a accentuat și necesitatea eforturilor pentru rezolvarea unor probleme stringente ale populației de pe ambele maluri ale Nistrului, cum ar fi cea pandemică.

Andrei Năstase a subliniat că Platforma DA pledează pentru rezolvarea conflictului transnistrean pe principiul respectării integrității teritoriale și a suveranității Republicii Moldova. Consensul politic este un element definitoriu în rezolvarea conflictului, iar Andrei Năstase a subliniat importanța Legii cu privire la principiile reglementării transnistrene adoptate de Parlamentul Republicii Moldova în 2005 și a remarcat consensul absolut al deputaților pe acest subiect. „Influențele din exterior și dependența unor partide de cercuri de interese și guverne străine, creează dificultăți de abordare strategică pe acest subiect”- a spus Andrei Năstase.

Părțile au convenit că vor menține un dialog strâns pe acest subiect.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate