Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase a mulțumit nisporenenilor pentru demnitatea și puterea lor de a lupta: Atunci ne-am adunat în PMAN să facem o faptă bună

Lansarea campaniei electorale a Platformei DA la Nisporeni a adunat mulți oameni deciși să lupte pentru a crea o majoritate parlamentară pro-europeană și a scoate țara de sub influența mai mult decât nefastă a diverselor clanuri oligarhice perindate la putere de-a lungul anilor.

La eveniment au participat președintele Platformei DA, Andrei Năstase, vicepreședintele Alexandr Slusari, secretarul general al formațiunii, Ion Terguță, președintele OT Nisporeni, Stanislav Cozulea, reprezentantul Tinerilor DA, Daniel Ulinici.

Constantin Oboroc, om politic decorat cu Ordinul Republicii pentru contribuția sa la mișcarea de eliberare națională, ex-prim-viceprim-ministru, a declarant că susține Platforma DA în acest scrutin:

„V-ați jertfit, ați luptat, v-ați sacrificat și până la urmă lumea a înțeles că aveți dreptate. Ați schimbat fundamental situația în țară, ați fost vizionari și ați înțeles că votul direct pentru Președintele țării este o șansă să scăpăm de oligarhi. Printr-o muncă enormă ați adunat peste 400 000 de semnături. Și astăzi, dacă țara asta se îndreaptă spre Europa, atunci vouă vi se datorează acest fapt.”

Andrei Năstase a mulțumit nisporenenilor pentru demnitatea și puterea lor de a lupta și a menționat că Platforma DA a pornit în campanie cu un slogan-crez și anume „Fapta bună ne adună”:

„În 2015 ne-am luat la harță cu un criminal de care nu a mai văzut Republica Moldova și atunci ne-am adunat în PMAN să facem o faptă bună. A durat ceva mai mult, dar în 2018 i-am pus începutul sfârșitului, sfârșitului unui regim odios. Dar nu despre acel nisporenean trebuie să vorbim, ci despre voi, nisporenenii prin care Repubica Moldova dăinuie și azi.”

Andrei Năstase a mai spus că Platforma DA este o familie politică din care fac parte oameni diferiți, mulți dintre ei creștini-ortodocși, dar nu numai:

„Niciodată nu am împărțit oamenii și buni și răi, în cei care poartă crucea la gât sau au alte opțiuni religioase, ci am unit oamenii în jurul Platformei DA prin obiective, principii, deziderate comune care au un singur scop: standarde mai bune de viață la noi acasă.”

Așa cum se obișmuiește la Nisporeni de Ispas, a mai spus Andrei Năstase, oamenii merg la mormintele înaintașilor, a stăbunilor, a celor apropiați, inclusiv la cele ale Eroilor Români căzuți  pe plaiurile nisporenene și i-a îndemnat pe toți cei prezenți la eveniment să cinstească memoria lor.

Andrei Năstase a mai anunțat că duminică, ziua în care se împlinesc 380 de ani de când la Iași au fost aduse moaștele Sfintei Paraschiva, la invitația Mitropolitului Bucovinei și a Moldovei, va merge la Iași și, dincolo de închinare religioasă va avea discuții și cu oficiali români, continuând demersurile pentru poriecte de dezvoltare transfrontalieră durabilă:

”Suntem într-o colaborare strânsă și cu societatea civilă euro-unionistă și împreună vom merge pe ideea că unirea se face, nu doar se vorbește. Proiectele precum SMURDul de la Cahul, colaborarea poliției de frontieră pentru a stopa traficul ilicit, gazoductul Iași-Ungheni, care trebuie dus până la Chișinău și multe altele trebuie continuate și multiplicate. Trebuie făcută interconectarea energetică, poduri peste Prut, ecartament European, înfrățiri ale localităților de pe ambele maluri ale Prutului și multe alte proiecte de care au nevoie oamenii.”

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate