Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase a sesizat organismele europene privind încălcarea dreptului la vot al cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate

Andrei Năstase a sesizat organismele europene privind încălcarea dreptului la vot al cetățenilor Republicii Moldova aflați în străinătate. În acest context, președintele Platformei DA a depus o scrisoare la Biroul OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (OSCE/BIDDO) prin care informează asupra stării de fapt pe acest subiect și spune că, cel puțin în acest moment, CEC „înclină să favorizeze preferințele unor partide politice de a sfida drepturile cetățenilor moldoveni din străinătate de a participa la scrutinul din 11 iulie 2021, lezându-le drepturile consacrate de Constituție”.

Andrei Năstase solicită observatorilor internaționali din partea OSCE/BIDDO să ceară autorităților din Republica Moldova „să respecte și să asigure condiții adecvate pentru exercitarea dreptului la vot al cetățenilor săi, indiferent unde s-ar afla în ziua scrutinului”.

„Zădărnicirea votului înseamnă fraudă. Iată de ce am sesizat și organismele europene”- spune Andrei Năstase, comentând gestul său:

„Împiedicarea moldovenilor din Diasporă să voteze înseamnă fraudă. Alegerile din 11 iulie vor fi trucate și rezultatul falsificat dacă Comisia Electorală Centrală nu deschide suficiente secții de vot în străinătate. Practic, există riscul enorm ca instituțiile statului să încalce Constituția. Împreună cu Iana Stanțieru candidatul pentru Diaspora aflat pe listele electorale ale Platformei DA, continui lupta pentru vot. Solicitarea noastră este extrem de simplă: cetățenii moldoveni să aibă posibilitatea de a vota pe 11 iulie indiferent în ce țară se află în ziua scrutinului. Platforma Demnitate și Adevăr a sesizat organismele europene cu solicitarea ca acestea să ceară autorităților din Republica Moldova să respecte și să asigure condiții adecvate pentru exercitarea dreptului la vot al TUTUROR cetățenilor săi. Exprimarea liberă a voinței politice a fiecărui cetățean este chezășia unui Parlament democratic, legitim și întemeiat pe respectul legii.”

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate