Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase la oamenii din suburbii: A venit timpul când ele, problemele, vor fi soluționate în beneficiul comunităților. Fără mită, fără tergiversări extenuante, fără condiționări de genul susținerii unui partid anume

Pe parcursul ultimelor zile Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice, a avut mai multe întâlniri cu locuitorii municipiului Chișinău, în cadrul instituțiilor, în curțile blocurilor de locuit, dar și în suburbiile Capitalei.

Astfel, Andrei Năstase a continuat să discute cu oamenii despre problemele lor, dar și despre soluțiile propuse de echipa sa. Întâlnirile au avut loc la Sângera, Codru, Hulboaca, Grătiești. „Am locuit mult timp într-o suburbie a capitalei și cunosc pe pielea proprie problemele de aici, nerezolvate ani și ani de zile. Îmi doresc ca suburbiile Chișinăului, care sunt centura de aur și de rezistență a noastră, să fie niște spații prietenoase pentru locuitorii lor, cu cartiere bine amenajate după planuri urbanistice elaborate de o manieră participativă pe măsura nevoii locuitorilor, cu drumuri reparate calitativ, cu spații verzi, terenuri de joacă pentru copii, cu centre comunitare și sportive în care odihna activă și sportul să se îmbine armonios, grădinițe și școli în care toți – și copiii și cadrele educaționale – să vină cu drag”- a spus Andrei Năstase în cadrul întâlnirilor sale.

Viitorul Primar General al municipiului Chișinău a mai spus că dezvoltarea integrată a suburbiilor este o prioritate pentru echipa sa, iar asta înseamnă că obiectivele majore includ toate aspectele unui trai confortabil pentru oameni. „Modernizarea infrastructurii, suplimentarea transportului public în special pentru suburbii, iluminatul public inteligent, amenajarea curților, reabilitarea drumurilor, a rețelelor de canalizare și apă de calitate este stringent necesară nu doar pentru oraș, ci și pentru fiecare suburbie în parte. Problemele de acest tip sunt generale și a venit timpul când ele vor fi soluționate în beneficiul comunităților. Fără mită, fără tergiversări extenuante, fără condiționări de tipul susținerii unui partid anume”- a mai spus Andrei Năstase, specificând că odată ce corupția va fi eliminată din primăria Chișinău, se vor găsi și resurse locale și externe pentru investiții direcționate în toate suburbiile Capitalei.

Duminică, sub patronajul lui Andrei Năstase, a avut loc și un campionat de fotbal, care s-a desfășurat în susținerea tineretului sportiv, a dezvoltării urbane, a creșterii numărului de terenuri de sport, de joacă pentru copii și a spațiilor verzi. La campionat au participat echipe din suburbiile Chișinăului (Grătiești, Cojușna și Budești), dar și ale Platformei DA, PAS și PLDM. Competiția a fost câștigată de echipa de fotbal din Grătiești.

Așa cum s-a mai întâmplat și altă dată, când în timpul sau imediat după întâlnirile lui Andrei Năstase cu oamenii, problemele nerezolvate de ani de zile în pofida zecilor de demersuri, începeau, brusc, să-și găsească soluțiile, se pare că și problema transportului din Sângera va fi eliminată. Ca și în cazul buturugii care a deteriorat grav asfaltul trotuarului dintr-o curte din strada Ștefan cel Mare, dispărute chiar a doua zi după întâlnirea locatarilor cu Andrei Năstase, exact în timpul discuției cu oamenii din Sângera, care semnalau lipsa acută a transportului public spre și din oraș, autoritățile au pus în vitrină trei troleibuze fără fir „răsărite” ca prin minune într-un exercițiu de testare. „Încă nu sunteți primar, dar problemele au și început să se rezolve. D-apoi ce va fi după ce veți veni în fruntea Chișinăului!”- au reacționat locuitorii din Sângera la vederea troleibuzelor.

7 mai 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate