Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase merge la Suceava, Sibiu, Cluj și Oradea pentru a prelua experiența acestora și bunele practici de administrare urbană

Andrei Năstase și-a început campania de informare pentru Primăria Chişinău de la Cetatea de scaun a lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Orașul Suceava, declarat destinație europeană de excelență, cu o moștenire culturală și istorică incontestabilă și cu peste zece etnii conlocuitoare, aidoma Chișinăului, a fost ales drept punct de pornire al Președintelui Platformei DA.

Timp de două secole Suceava a fost capitală a Moldovei și a continuat să se dezvolte armonios, păstrând totodată patrimoniul său valoros. În cadrul vizitei sale, Andrei Năstase a apreciat înalt calitatea administrațiilor liberale (municipală și județeană) din Suceava și a luat cunoștință de bunele practici din domeniile turismului și culturii, infrastructurii și transportului, inclusiv a celui aerian low cost, modul eficient de accesare și administrare a fondurilor europene, inclusiv a celor destinate proiectelor transfrontaliere și a calificat drept extrem de oportune și utile discuțiile cu echipele manageriale ale dlui Ion Lungu, Primarul orașului din partea PNL, aflat la al treilea său mandat și cu dl Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean, un om deosebit prin tot ce este și face.

„Practicile acestea de administrare după un model modern, eficient, European vor fi preluate și implementate de echipa mea de profesioniști și în Chișinău, întrucât ar fi benefice și cetățenilor Republicii Moldova” – a spus Andrei Năstase.

Totodată, fiind pe punctul de a începe un lucru fundamental, cum ar fi cursa pentru Primaria Chișinăului, Andrei Năstase a mers la Putna pentru binecuvantare. „Pentru că m-am avântat într-o luptă grea și am nevoie de puteri însutite, oaste dreaptă și credință neclinitită, mi-am propus să ajung la Putna, la o însemnată slujbă de seară lângă mormântul Marelui nostru Domnitor și pentru o binecuvântare a Parintelui Arhimandrit, Starețul Melchisedec Velnic, de la Mănăstirea Putna. Acum sunt și mai încrezător. Împreună vom izbuti. DA! Doamne Ajută!” ” – a spus Andrei Năstase, citându-l pe Ștefan cel Mare: „Mai presus de tihna noastră stă datoria sfântă de a apăra ființa și neatârnarea țării noastre.”

22 martie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate