Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase, Președintele Platformei DA a avut o întâlnire cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, Domnul Peter Michalko.

Andrei Năstase, Președintele Platformei DA a avut o întâlnire cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, Domnul Peter Michalko.

În cadrul discuției au fost abordate problemele economice și sociale cu care se confruntă societatea noastră.

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr a reiterat poziția formațiunii cu privire la necesitatea implementării reformelor economice, consolidarea instituțiilor și edificarea statului de drept, o prioritate aparte constituind-o combaterea corupției si reformarea justiției. Fiind total controlată politic și oligarhic, justiția din R. Moldova a ajuns să execute ordine ilegale directe ale coordonatorului guvernării, în special cele cu privire la intimidarea și persecuția nedisimulată a membrilor și simpatizanților formațiunii sale politice emergente, dar și a presei independente.

„Astăzi în Republica Moldova sunt uzuale persecuțiile politice. Dosarele penale deschise la comandă, perchezițiile inopinate amenință orice om care se afiliază Platformei DA, orice spirit activ care ne susține” – a spus liderul formațiunii.

Liderul Platformei DA l-a informat pe domnul Mihalko și în legătură cu persecuțiile politice la care sunt supuși participanții la protestele de stradă,  hărțuiți de actuala putere și ținuți abuziv în instanțe. ”Uniunea Europeană trebuie să se pronunțe ferm împotriva acestor derapaje antidemocratice”- a susținut Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA s-a referit pe larg și la situația dramatică a presei independente din Republica Moldova, distrusă continuu prin pârghiile economice, administrative și coercitive deținute de guvernarea oligarhică, subliniind că atentatul permanent la adresa libertății de exprimare pe care-l exercită puterea de la Chișinău, are drept principală victimă întreaga populație a țării.

Unul dintre subiectele abordate a fost și riscul enorm pe care-l comportă schimbarea sistemului de vot.

”Totul pleacă de la alianța toxică, făcută pe sub masă, între cei doi lideri ai regimului actual, Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon, care lovesc de fapt în interesele majorității cetățenilor Republicii Moldova”- a declarat Andrei Năstase.

„Mixtul, adoptat în pofida tuturor avertizărilor din partea partenerilor de dezvoltare, a opozțiiei emergente și a societății civile din Republica Moldova, este unul dintre cele mai grave rateuri ale țării noastre și constituie un regretabil derapaj antidemocratic, comis cu bună știință de binomul oligarhic” – a menționat Andrei Năstase, subliniind că așa-zisul pro-europenism al PD este un bluf.

„Geopoliticul este o fațadă, în spatele căreia binomul Plahotniuc-Dodon își apără interesele personale, averile ilicit dobândite și libertatea, construiesc un regim dictatorial și-l vor pune în aplicare plenar după scrutinul, pe care, deja au început să-l fraudeze”- a spus Președintele Platformei DA.

Ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a menționat că este interesat să discute cu reprezentanții mai multor forțe politice din Republica Moldova pentru a avea o imagine obiectivă a proceselor politico-sociale de aici, este la curent cu realitățile, dincolo de aparențe și a dat asigurări că poziția UE în ce privește realizarea tuturor obiectivelor propuse exclusiv în interesul cetățenilor rămâne fermă.

15 februarie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate