Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniță

Andrei Năstase, președintele Platformei DA, a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul României în Republica Moldova, domnul Daniel Ioniță. În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte privind situația economică, socială și sanitară din Republica Moldova, precum și cea politică, în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Andrei Năstase a mulțumit poporului şi statului român pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului și, mai ales, în această perioadă extrem de dificilă din punct de vedere economic și sanitar.

În context politic, Andrei Năstase a subliniat pericolul iminent al accederii şi coalăzării fără precedent a forțelor oligarhice, antinaționale, în cadrul viitorului Parlament și a reiterat îndemnul Platformei DA adresat forțelor politice proeuropene, naționale, de a se uni și consolida pentru a obține, în mod sigur, o majoritate parlamentară cu adevărat democratică și pro-europeană.

Președintele Platformei DA a remarcat că lista candidaților Platformei DA pentru anticipate rămâne deschisă tuturor forțelor proeuropene şi pro-românești, societății civile reformiste, astfel încât fracțiunea Platformei DA să fie, în viitorul Parlament, cât mai reprezentativă și prolifică.

Andrei Năstase a menționat și buna desfășurare a vizitei delegației Platformei DA la București, în cadrul căreia au avut loc o serie de întâlniri eficiente și benefice cu Premierul României, Florin Cîțu, Președintele Camerei Deputaților a României, Ludovic Orban, miniștri, deputați şi senatori români. „Toate proiectele şi inițiativele benefice tuturor locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului discutate de cele două părți, în cadrul vizitei de la București, urmează a fi realizate după alegerile din 11 iulie, care vor conduce la crearea unui Guvern realmente proeuropean, profesionist și credibil pentru partenerii din România și din UE, parte a căreia se dorește a fi Republica Moldova” – a spus Andrei Năstase.

„Platforma DA este garanția unei guvernări proeuropene, a dezvoltării şi consolidării parteneriatului strategic cu România, prin fapte și acțiuni concrete. Independența reală a Republicii Moldova depinde de gradul de interconectare multiaspectuală, inclusiv energetică şi de infrastructură cu România, soluția problemei transnistrene fiind și ea parte a acestui proces” – a mai menționat Andrei Năstase, subliniind că convingerea Platformei DA că singura opțiune de modernizare pentru Republica Moldova este calea europeană, iar acest drum nu poate ocoli România – aceasta este opțiunea credibilă, onestă și sigură pentru cetățenii moldoveni.

Andrei Năstase şi-a exprimat convingerea și temerea deopotrivă că o guvernare democratică în Republica Moldova, fără Platforma DA, este imposibilă:

„ Alegerile parlamentare anticipate au menirea să asigure că viitorul Parlament va oferi o majoritate pro-europeană, națională, onestă și credibilă. Platforma DA este garanția unei guvernări democratice, proeuropene, fără hoți și corupți.”

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate