Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Andrei Năstase, Președintele Platformei DA s-a întâlnit cu Ambasadorul Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Excelența Sa, Kevin Hamilton.

Andrei Năstase, Președintele Platformei Demnitate și Adevăr s-a întâlnit cu Ambasadorul Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Excelența Sa, domnul Kevin Hamilton.

Discuția s-a axat pe ultimele evenimente politice din Republica Moldova, dar și pe rolul și locul Platformei Demnitate și Adevăr în consolidarea societății și a depășirii crizei profunde, care amenință să falimenteze statul. Exelența Sa, domnul Kevin Hamilton a subliniat că anul 2018 este un an crucial pentru Republica Moldova și de aceea intenționează să-i acorde țării noastre o atenție primordială.

Andrei Năstase a făcut o succintă prezentare a parcursului politic al formațiunii sale, insistând asupra celor mai importante aspecte ale activității acesteia. „Platforma DA a apărut din inițiativa miilor de protestatari, care manifestau împotriva unei guvernări care a transformat Republica Moldova într-o zonă gri pentru a-și extrage beneficii personale, într-o spălătorie de bani ai mafiei rusești, jefuindu-i sistemul bancar, mințind fariseic partenerii de dezvoltare despre orientarea sa pro-europeană”- a spus Andrei Năstase.

Președintele Platformei DA a menționat că formațiunea sa se implică în procesele democratice nu cu vorba, ci cu fapta și din momentul apariției sale a lansat zeci de inițiative concrete de redresare a multiplelor aspecte ale crizei, de soluționare eficientă a problemelor care au afectat toate direcțiile de dezvoltare economică și socială, de scoatere a instituțiilor publice din captivitatea mafiotă, de edificare a unui stat de drept și de reformare reală și nu mimată a sistemelor alterate de corupție endemică.

„Noi pledăm pentru consolidarea întregii societăți și în Platforma DA se regăsesc toate segmentele sociale din Republica Moldova. Esența noastră ca partid este europeană, căci doar această orientare asigură modernizarea, democratizarea și, în ultimă instanță, transformarea țării noastre într-o țară prosperă și sigură pentru oameni ”- a menționat Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, relevând că din programul de guvernare al formațiunii sale fac parte și cei 5 D prioritari : detenebrizarea, demonopolizarea, deoffshorizarea, debirocratizarea și descentralizarea.

Vorbind despre actualele alegeri locale, Andrei Năstase a amintit că partenerii Platformei DA și în cadrul acestor alegeri sunt în primul rand cetățenii Republicii Moldova, indiferent de apartenența lor partinică. „Așa-zisa susținere a candidaturii proeuropene la funcția de primar general al capitalei de către oligarhul Plahotniuc nu este decât un măr otrăvit pe care acesta îl aruncă opoziției emergente deja a doua oară. Prima dată a făcut-o în alegerile prezidențiale. Astfel speră să inducă în eroare electoratul, dar și partenerii de dezvoltare. Chiar și teoretic o asemenea susținere este total inoportună, căci Plahotniuc are aici un antirating de peste 90%! Personal am respins categoric oferta acestui criminal, dar asta nu înseamnă că nu accept susținerea activiștilor și simpatizanților altor partide, inclusiv cei aflați de voie sau de nevoie în PD, dacă aspirațiile lor coincid cu ale mele”- a opinat Andrei Năstase.

În cadrul întâlnirii au fost abordate subiecte stringente precum capturarea totală a justiției, monopolizarea media, persecuiile simpatizanților și activiștilor Platformei DA, riscurile adoptării votului mixt și posibila fraudare a alegerilor parlamentare, dar și locale. „Susținerea, inclusiv financiară, a Republicii Moldova de către partenerii noștri de dezvoltare în vederea reformării și modernizării țării, din păcate, a fost totalmente deturnată, aici având loc procese inverse celor scontate”- a afirmat Andrei Năstase, aducând mai multe exemple, inclusiv situația în mass-media, care, practic, e monopolizată de binomul Plahotniuc-Dodon, posturi tv independente precum Jurnal TV, TV8, ProTV fiind supuse persecuțiilor economice, administratve, juridice, discriminate prin masurători false ale audienței etc.

Excelența Sa, domnul Kevin Hamilton s-a arătat extrem de interesat de subiectele discutate, exprimându-și îngrijorarea față de derapajele anti-democratice ale guvernării și a optat pentru menținerea relațiilor cu Platforma DA pentru a avea o imagine cât mai obiectivă asupra proceselor socio-politice și economice din Republica Moldova.

15 martie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate