Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Campania „Un milion de mâini”, elaborată de Platforma Demnitate și Adevăr continuă

Zilele acestea Andrei Năstase, Președintele formațiunii, însoțit de colegii săi de partid, a vizitat satele Colibași, Cahul și Cociulia, Cantemir.
Deși, cu toții preocupați de probleme cotidiene, oamenii s-au arătat extrem de interesați de comunicarea cu echipa Platformei Demnitate ș Adevăr, căci, după cum au mărturisit, nu au prea fost „alintați” de politicieni, decât în campanii electorale.

Problemele, care se adună de la o zi la alta, negăsindu-și rezolvare în politicile sociale ale guvernării, sufocă populația rămasă în localitățile rurale din țară, iar încrederea în soluționarea lor și în disponibilitatea politicienilor de a o face se diminuează constant. E nevoie de o schimbare radicală a clasei politice, care să acționeze doar în beneficiul cetățeanului simplu – acesta a fost unul dintre laitmotivele întâlnirilor. „Listele electorale nu vor elucida prea mult situația, căci, probabil, vor fi incluși acolo candidați mascați, care vor face campanie ca independenți, de facto fiind marionete ale guvernării actuale” – au spus cei prezenți la întâlniri. Andrei Năstase a îndemnat oamenii să nu-și risipească voturile și să susțină doar partidele emergente de opoziție anti-oligarhică, pro-europeană. „Aveți garanția că echipa Platformei DA nu se vinde, nu este o lașă și e foarte important ca blocul pentru care s-a semnat pe 20 noiembrie anul trecut să se producă, să fie eficient și să nu disperseze voturile” – a spus, printre altele Președintele Platformei DA.

Una dintre îngrijorările cele mai mari exprimate de săteni, este îmbătrânirea continuă a localităților rurale din cauza exodului populației și, implicit, discriminarea crasă a celor din diaspora de adoptarea votului mixt și croirea ilegală a circumscripțiilor. Alexandru Slusari, Vicepreședintele platformei DA a menționat că în cadrul acestor întâlniri a fost făcută împreună ci cetățenii o radiografie a „dezmățului național și genocidului social, la care a fost și este supusă țara și poporul timp de 9 ani”. Au fost abordate toate fațetele declinului economic și social al Republicii Moldova, țara în care 523 mii de pensionari au pensia sub minimumul de existență, miliardele de dolari sunt furate din sistemul bancar și rezervele Băncii Naționale de o gașcă criminală, care nu e pedepsită nici acum pentru crimă, cetățenii sunt impuși să plătească pentru acoperirea jafului bancar și obligați să achite sume total nejustificate pentru energia electrică unei firme-fantome din Transnistria, controlate prin offshoruri de către doi oligarhi din Tiraspol și Chișinău etc.

Reprezentanții Platformei DA au accentuat că reformarea profundă a justiției și combaterea corupției mari sunt prioritățile Platformei DA, iar obiectivele social-economice ale formațiunii pentru următorii 3 ani, în cazul preluării puterii, sunt majorarea tuturor pensiilor peste minimum de existență, crearea cel puțin a 100 de mii locuri de muncă bine plătite, dublarea salariului mediu pe economie, acordarea sprijinului consistent producătorilor autohtoni, fermierilor, businessului mic și mijlociu, majorarea semnificativă a finanțării pentru domeniile educației și sănătății.

Întrebat despre sursele de finanțare a reformelor, Andrei Năstase a enumerat anularea legii miliardului, recuperarea banilor furați din sistemul bancar, stoparea tuturor schemelor privind delapidarea mijloacelor bugetare, detenebrizarea maximă a economiei, stimularea businessului legal, impozitarea tranzacțiilor cu zonele offshor și confiscarea extinsă a averilor dobândite ilicit de către judecători, procurori și demnitarii de stat.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate