Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Cerem publicarea raportului Kroll 2, Platforma DA organizează astăzi un flashmob în faţa BNM

„Cerem publicarea raportului Kroll 2”. Este sloganul unui flashmob organizat astăzi de Platforma Demnitate şi Adevăr la Banca Naţională.

Evenimentul va avea loc la ora 12:00, în faţa sediului BNM de pe bulevardul Grigore Vieru 1.

Anterior, Platforma Demnitate şi Adevăr a venit cu declaraţie prin care a cerut băncii centrale, în calitate de comanditar al investigaţiei Kroll, să dea publicităţii cel de-al doilea raport. Formaţiunea condamnă categoric intenţia guvernării de a nu publica studiul şi de a ascunde astfel beneficiarii finali ai sustragerii miliardelor din sectorul bancar.

Asta după ce, acum câteva zile, guvernatorul BNM a declarat că cel de-al doilea raport Kroll nu va fi dat publicităţii şi că acest lucru ar fi fost solicitat şi de către experţii Kroll. De partea cealaltă, Platforma Demnitate şi Adevăr spune că şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova au cerut în repetate rânduri publicarea acestei investigaţii internaţionale.

Primul raport al companiei Kroll privind devalizarea sistemului bancar din Moldova a fost publicat de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, pe 4 mai 2015. S-a întâmplat după protestul de amploare din 3 mai, în centrul capitalei, când zeci de mii de oameni au cerut ca rezultatele investigaţiei să fie făcute publice.

Sursa: http://Jurnal.md

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate