Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Declarația cu privire la majorarea nejustificată a amenzilor

Platforma Demnitate și Adevăr atrage atenția cetățenilor că pe data de 8 iunie 2016 întră în vigoare unitățile conventionale, utilizate pentru calcularea amenzilor administrative, care se majorează de la 20 pînă la 50 lei . Totodată, suplimentar cresc de cîteva ori amenzile pentru mai multe contravenții administrative.

Prin urmare, orice tip de amendă se va majora atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice minimum de 2,5 ori.

Constatăm în repetate rînduri că modificările mentionate nu au fost consultate cu asociatiile de business, societatea civilă si Comisia tripartită (Guvern-Patronate-Sindicate). Or, acest lucru vine în contradictie flagrantă cu declarațiile pompoase ale Guvernului ilegitim privind deschiderea fără precedent în raport cu mediul de afaceri și societatea civilă.

Este absolut evident că majorarea bruscă a amenzilor va genera neapărat o crestere exponențială a corupției, mai ales în situația unui stat capturat, când eforturile guvernării privind combaterea acestui flagel extrem de periculos rămân doar pe hârtie.

Ridicarea de 2,5 ori a cuantumului amenzilor pentru antreprenori, fără a fi identificate în paralel mecanismele stimulente, va contribui la extinderea sectoruilui tenebru al economiei.

Atenționăm opinia publică națională și internațională că această creștere semnificativă a amenzilor este absolut imorală, întrucit vor fi împovărați deopotrivă cetățenii și antreprenorii, care nici pe departe nu și-au revenit și refăcut după șocul furtului miliardului.

Mai cu seamă că până în prezent vinovații nu au fost trași la răspundere, iar cei care au comis jaful secolului și chiar sunt beneficiarii acestuia se află la ora actuală la guvernare și au pus pe umerii poporului Moldovei consecintele financiare negative ale furtului fără precedent! Acest lucru are loc prin transformarea împrumutului Băncii Naționale în datorie internă cu dublarea sumei datoriei, creșterea drastică a amenzilor, ridicarea vîrstei de pensionare, majorarea apropiată a tarifelor la energia electrică și termică ect. Cetățenii Republicii Moldova tot mai mult pot aprecia la justa valoare afirmația cinică a președintelui Parlamentului și, prin cumul, finului coordonatorului mafiei din țara noastră, precum că ei nici nu vor simți ceea ce înseamnă miliarde furate.

Ținînd cont de cele expuse, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (DA) se declară categoric împotriva acestui act abuziv și profund imoral.

Platforma DA va susține fără rezerve orice protest legal al cetățenilor impotriva majorării nejustificate a tarifelor, taxelor, impozitelor și amenzilor și declară că va face tot posibilul în vederea anulării acestora.

Chișinău, 14 iunie 2016

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate