Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Declarația Platformei DA din cadrul conferinței de presă cu titlul: „Chișinăul spune NU știrilor false”

Platforma Demnitate și Adevăr dezvăluie public, a câta oară, totala sfidare a legislației în vigoare și a codului deontologic al jurnalistului de către posturile de televiziune ce aparțin oligarhului Vladimir Plahotniuc. Era de așteptat ca, odată cu demararea campaniei electorale pentru primăria Chișinăului, mediile holdingului respectiv să înceapă o campanie paralelă de dezinformare și linșaj mediatic al lui Andrei Năstase, candidatul unic al opoziției anti-oligarhice, dar știrile false răspândite de acolo întrec orice limită posibilă.

Nu mai departe decât pe 5 aprilie am dat publicității o declarație prin care informam opinia publică despre mecanismele bine elaborate de linșaj mediatic la care recurg Publika TV, Canal 2 etc., referindu-ne la mai multe așa-zise reportaje ale mercenarilor de acolo. Am amintit atunci, că deși CCA a fost sesizat de mai multe ori în legătură cu încălcările grave comise de televiziunile oligarhului și cu ignorarea dreptului la replică stipulate explicit în Codul Audiovizualului, nicio sancțiune nu a fost aplicată. Mai mult, ignoranța CCA în legătură cu ilegalitățile holdingului, sporește impertinența acestuia și-i oferă mână liberă să continuie cu și mai mare intensitate să tirajeze minciuni și invenții, știri– rod al unor fabulații lipsite de orice legătură cu realitatea.

În ultimele știri false răspândite de posturile aservite oligarhului Plahotniuc, întreținute din miliardele furate de la cetățeni, manipularea a atins „perfecțiunea”, aproape ca și în celebra manipulare din cadrul campaniei prezidențiale cu cei 30 000 de sirieni pe care dna Maia Sandu s-ar fi înțeles cu Angela Merkel să-i aducă la Chișinău.

Autorii falsurilor recurg la neadevăruri absurde precum că Andrei Năstase ar deține o avere fabuloasă cu zeci de case și terenuri agricole. Curios este, însă, că nu le arată, imaginile acestora lipsesc, și doar casa familiei, situată în Chișinău (pe care Andrei Năstase a declarat-o public cu ani în urmă) apare în pozele prezentate acum și altă dată de către autorii multiplelor născociri. Celelalte așa-zise case lipsesc din imagini din simplul motiv că ar demonta instantaneu minciunile sfruntate, căci în categoria „zeci de imobile” intră toate acareturile din curțile părintești ale soților Năstase, cum ar fi cotețul pentru păsări, bucătăria de vară, șopronul de de-asupra cuptorului de copt pâine, etc. Așa-zisele „zeci de terenuri în posesia lui Andrei Năstase” sunt, de fapt, niște cote de pământ legitime moștenite de la bunici sau părinți , împrăștiate „cu țârâita”. Autorii mai insinuează că Andrei Năstase deține imobile și în orașul Bad Homburg din Germania, ceea ce este total mincinos și poate fi investigat oricând.

Mercenarii lui Plahotniuc sunt atât de avizi de a-i prejudicia imaginea candidatului unic al forțelor anti-oligarhice, încât neavând temeiuri reale, mint și în cele mai mici detalii. După linșajul mediatic la care a fost supusă în Campania prezidențială mama lui Andrei Năstase, acum și vârsta acesteia a ajuns să fie prezentată mincinos. Același lucru se întâmplă și cu referire la numărul copiilor lui Andrei Năstase, care are trei copii, și nu doi, cum afirmă denigratorii săi, care vorbesc despre indemnizațiile legitime, oferite de statul german unei familii cu trei copii, ca despre cine știe ce fraudă, îi atribuie automobile de lux inexistente etc.

Platforma DA reiterează că atât instituția de reglementare în audiovizual, precum și Publika TV, alături de alte instituții media controlate de Plahotniuc încalcă frecvent, repetat, cu rea-credință, legislația în vigoare și slujesc doar scopurilor meschine ale acestuia de a se menține la guvernare, inclusiv prin linșarea mediatică a celui mai puternic oponent al său și promovarea celor doi candidați coordonați de Plahotniuc și Dodon, Silvia Radu și Ivan Ceban. Altfel spus, media aservită este setată să facă exact ca în zicala populară, unde hoțul adevărat strigă „prindeți hoțul!” pentru a devia atenția publică de la fraudele comise de el însuși.

Atenționăm încă o dată opinia publică, instituțiile democratice, partenerii de dezvoltare, că această campanie fără precedent împotriva candidatului unic al opoziției anti-oligarhice și a echipei sale, inițiată de mutantul mediatic al lui Plahotniuc confirmă faptul că oligarhul este speriat de eventuala victorie a forțelor anti-oligarhice nu doar în capitală, dar și ca un prim pas de eliberare a întregii țări din captivitate.

18 aprilie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate