Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Declaraţie cu privire la situaţia social-economică a cetăţenilor ţării

Zilele trecute o echipă a Platformei Demnitate și Adevăr în frunte cu președintele Andrei Năstase a întreprins o vizită de lucru în raioanele de nord ale țării pentru a se întâlni cu oamenii și a afla din prima sursă problemele vitale cu care se confruntă.

În urma primelor analize putem trage concluzia că cetățenii noștri, în special cei tineri și cei de vârsta a treia sunt abandonați de guvernarea antipopulară și ilegitimă Filip-Candu-Plahotniuc.

Nu am întîlnit nici un om în etate, pensia căruia a fost majorată mai mult de nivelul indexării – 6,8 %. Pensionarii au fost mințiți, întrucât nici așa-zisa indexare nu s-a produs, și asta deoarece după aplicarea ei oamenii și-au pierdut dreptul la ajutor social și, implicit, majorarea pensiilor practic nu a avut loc!

Nu a fost identificat nici un cetățean, care ar fi semnat benevol pentru votul plaho-nominal. Avem ceritudinea că marea majoritate a acestor manuscrise au fost încropite la GBC.

În general, oamenii sunt foarte puțin interesați de problema schimbării sistemului electoral. Pe ordinea de zi a poporului sunt priorități de ordin social-economic, cum ar fi sărăcia, lipsa locurilor de muncă, pensiile de subzistență, impunerea oamenilor să achite miliardele furate tot de la ei, familiile distruse în urma exodului masiv, corupția imensa, lipsa justiției eficiente ect. Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu soluții concrete pentru toate subiectele enunțate.

Totodată, reprezentanții formațiunii au explicat cetățenilor că problemele respective nu au șanse să fie rezolvate, dacă cei care le-au creat vor rămâne la guvernare prin schimbarea sistemului electoral, convenabil doar lui Dodon și Plahotniuc.

Problemele majore cu care se confrontă locuitorii raioanelor de nord sunt în mare parte identice cu cele ale oamenilor de la centru și din sudul țării. Sărăcia, genocidul social, lipsa locurilor de muncă, exodul masiv, nedreptatea sunt resimțite atât la Hâncești, Orhei, Telenești, Rezina, Criuleni cât și la Leova, Cantemir, Comrat sau Cahul.

În cadrul întrevederilor cu oamenii au fost identificate și un șir de probleme specifice regionale, cum ar fi calitatea extrem de proastă a apei potabile în orășelul Edineț, hărțuirea antreprenorilor-patentari de către diferite și multiple organe de stat în piața din orașul Briceni și satele din raionul Ocnița, lipsa pieței de desfacere a fructelor pentru micii fermieri din satele raionului Dondușeni etc.

Remarcăm că la întîlniri participă tot mai mulți votanți ai lui Dodon, care sunt tot mai dezămăgiți de prestația acestuia și se conving din ce în ce mai mult că cel în care și-au pus speranța a ajuns a fi purtat în lesă de Plahotniuc.
Totodată, anume oamenii din nordul țării sunt cei mai nemulțuțiți de faptul că Andrei Năstase nu a participat în cursa prezedințială.

Atragem atenția că organele de forță sunt preocupate preponderent de intimidarea populației și subminarea activismului civic.

Este îmbucurător, însă, că cetățenii de la sate, în pofida mai multor acțiuni criminale ale guvernării, caracteristice unui regim autoritar de tip polițienesc, încep să depășească frica și să se manifeste ca oameni ai demnității și adevărului.
Deși ne-am întîlnit cu sute de oameni cu foarte multă Demnitate și însetați de Adevăr, în marea lor disperare cei de la guvernare și slugile lor docile locale au angajat tot felul de provocatori de cea mai joasă speță, obligați să brueze comunicarea noastră cu cetățeni. Cu toate acestea, este mai greu de discutat doar cu unii dintre concetățenii noștrii care nu au acces la mass-media, altele decît cele ale tandemului Dodon-Plahotniuc. Chiar și unii provocatori, trimiși de democrații din raion (cei care erau treji) s-au potolit și ne-au ascultat până la urmă.

În contextul manipulării crase a opiniei publice despre activitatea Platformei Demnitate și Adevăr, linșajul mediatic permanent al liderilor formațiunii, asocierea lipsită de temei cu persoane plecate din țară de peste șase ani de zile, sesizăm, și pe această cale, Consiliul de presă, Consiliul Coordonatror al Audiovizualului, organizațiile neguvernamentale de specialitate să ia atitudine promptă față de structurile mediatice ale holdingului propagandistic Plahotniuc-Dodon. Totodată, cerem de la postul Publika TV publicarea unei dezmințiri privind distorsionarea întîlnirilor echipei Platformei DA cu locuitorii satului Climăuți, raionul Dondușeni.

Platforma Demnitate și Adevăr face apel la întreaga societate în vederea consolidării și renunțării la conflicte artificial provocate de regimul cleptocrat. Este imperios necesar să ne unim eforturile în vederea neadmiterii unei dictaturi feroce, bazate pe scheme criminale, genocid social, propagandă mediatică și represiuni politice.

În această ordine de idei, facem apel către membrii și simpatizanții noștri ca în data de 11 iunie curent, ora 12 să participle masiv la acțiunea de protest din fața Parlamentului, anunțată de societatea civilă, pentru a stăvili schimbarea ilegală a sistemului electoral al țării.

Menționăm că Platforma DA va continua în următoarele luni Întâlnirile Speranței prin efectuarea mai multor vizite în toate raioanelele țării cu scopul informării cetățenilor despre situația social-politică reală, oferirea unor soluții viabile și documentarea problemelor regionale și locale specifice.

Chișinău, 23 mai 2017

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate