Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Declarație cu privire la Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii şi unităţii

Cu ocazia sărbătorii anuale a păcii şi unităţii în Europa, Platforma Demnitate şi Adevăr felicită toţi cetăţenii Republicii Moldova, dorindu-le un viitor prosper într-o Ţară scoasă din captivitate, reaşezată pe făgaşul valorilor cu adevărat europene şi a principiilor statului de drept.

Vectorul european al Republicii Moldova este astăzi serios ameninţat de o guvernare de tip cartel care mimează reformele şi mimează lupta cu corupţia, care utilizează factorul geopolitic doar pentru a-şi consolida propria bunăstare şi a induce în eroare partenerii noştri de dezvoltare.

Lupta pentru schimbare şi libertate este un efort solidar al cetăţenilor cu Demnitate, iar Declaraţia comună a preşedintelui Partidului Popular European, Joseph Daul, şi a liderului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Hans Van Baalen, confirmă că toate protestele noastre, străduinţele de mobilizare, vizitele în afara țării, iniţiativele civice, apelurile noastre la consolidare şi deciziile politice luate în interesul Republicii Moldova şi-au spus cuvântul. PPE şi ALDE condamnă vehement „vânzarea stabilităţii, controlul presei şi transformarea sistemului judiciar într-un instrument de intimidare” şi spun adevărul în faţa întregii Uniuni Europene spre care se îndreaptă aspiraţiile noastre: „Moldova este condusă doar de Partidul Democrat, care se numeşte pro-european, dar în realitate nu este nici pro-Europa, nici pro-Moldova. Acesta serveşte intereselor câtorva politicieni care conduc Moldova şi care au scopul de a-l transforma într-un stat autoritar şi un stat eşuat”. Adevărul iese la suprafaţă, oricât de abile ar fi subterfugiile la care se pretează actualul regim cleptocratic din Republica Moldova şi niciun efort depus până acum de cetăţenii pro-europeni activi civic în lupta lor de apărare a Demnităţii nu a fost în zadar, iar Ziua Europei este Ziua lor!

Astăzi o Europă prosperă nu ar fi fost posibilă fără jertfa celor care au curăţat calea spre instaurarea Păcii după Cel de-al Doilea Război Mondial. Robert Schuman, ministrul francez al afacerilor externe a spus în propunerea sa, care a stat la baza creării Uniunii Europene: ”Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă. Contribuţia pe care o poate aduce civilizaţiei o Europă organizată şi activă este indispensabilă pentru menţinerea unor relaţii paşnice…”

Astfel, în această Zi de 9 Mai sărbătorim Europa, care s-a unit în numele Prosperităţii şi comemorăm eroii care au căzut pe câmpul de luptă în numele Păcii pe vechiul continent. Războiul al Doilea Mondial a fost o provocare grea pentru toată Europa, implicând fiecare fiinţă în iureşul devastator, zdrobind destine, nimicind speranţe, îndoliind ţări de-a valma.

Platforma Demnitate şi Adevăr cheamă societatea la o solidarizare în stil european în vederea comemorării victimelor Celui de-al Doilea Război Mondial şi pledează pentru consolidarea spiritului de unitate naţională. Polarizarea pe acest subiect este în detrimentul Republicii Moldova ca ţară ce aspiră să se alăture familiei europene a statelor civilizate.

Chișinău, 9 mai 2017

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate