Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Delegația Platformei DA a avut întâlniri cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, și Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

În cadrul întâlnirii cu Ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-au discutat prioritățile de infrastructură în sectorul energetic ale României pe teritoriul Republicii Moldova, care reprezintă un potențial de mare interes pentru ambele părți. Ministrul Energiei a subliniat că ”dincolo de sentimentul de frăție, România este determinată să ofere susținerea sa efectivă Republicii Moldova în domeniul energetic, atât prin gazoductul deja construit pe direcția ”Iași-Ungheni-Chișinău”, cât și pe viitoarele rețele de energie electrică, care trebuie să asigure Republicii Moldova stabilite, independență și avantaje economice semnificative”. Deputații Platformei DA au salutat abordările practice și concrete ale României, care reprezintă pentru cetățenii Republicii Moldova un pilon de siguranță și reziliență democratică. ”Există suficientă expertiză și voință politică la Chișinău”, au subliniat deputații, ”pentru ca România să găsească în viitoarea guvernare democratică și pro-europeană din Republica Moldova, din care obligatoriu trebuie să facă parte și Platforma DA, un partener responsabil și punctual la îndeplinirea tuturor proiectelor sale de infrastructură și interconexiuni planificate”.

La Ministerul Culturii, delegația Platformei Demnitate și Adevăr au discutat cu Ministrul Bogdan Gheorghiu subiecte ce țin de continuarea parteneriatului strategic existent dintre România și Republica Moldova pe dimensiunea promovării valorilor istorice, culturale și artistice comune, care fac parte din patrimoniul cultural european și mondial. În ciuda piedicilor imense puse de pandemie din ultimele 13 luni, România este capabilă și determinată să ridice nivelul său de implicare și sprijin în beneficiul cetățenilor din Republica Moldova. Deputații Platformei DA au ridicat probleme legate de necesitatea reluării programelor de completare a fondurilor de carte românească în bibliotecile școlare și publice, sporirea gradului de interacțiune și cooperare cu instituțiile cultural-artistice, susținerea reciprocă a cărții editate în editurile din România și Republica Moldova la târgurile de carte, încurajarea mobilității culturale și alte subiecte esențiale pentru revitalizarea spațiului românesc în Republica Moldova. Suntem convinși, au reiterat ei, că putem asigura o guvernare europeană, efectivă și națională în Republica Moldova, asigurând predictibilitate, viziune și capabilități demonstrate în raport cu România”.

Vizita va continua astăzi cu sprijinul partenerilor Platformei DA din Partidul Național Liberal din România.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate