Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Fracțiunea Platformei DA în CMC cere primarului General al municipiului Chișinău, convocarea de îndată a ședinței CMC

Toți cei 13 consilieri ai Platformei DA, precum și doi consilieri PL, un consilier PUN și un consilier PD, solicită convocarea de îndată a ședinței Consiliului municipal Chișinău, nu mai târziu de data de 02.03.2022.

Ordinea de zi propusă de 1/3 din consilierii municipali vizează informația la zi privind capacitatea municipalității de acordare a ajutorului refugiaților din Ucraina și aprobarea Programului municipal cu destinație specială de acordare a ajutorului material unic veteranilor de război domiciliați în Municipiul Chișinău cu prilejul împlinirii pe data de 2 martie 2022 a celor 30 de ani de la începerea oficială a războiului de pe Nistru.
Solicitanții menționează că ordinea de zi poate fi completată și cu alte subiecte stringente la propunerea consilierilor sau a executivului.

Ședința urmeaza să aibă loc fără remunerarea consilierilor, onorariul acestora urmând a fi inclus în proiectul de ajutorare a veteranilor de război.

Consilierii semnatari invocă situația excepțională instituită pe întreg teritoriul țării și necesitatea consolidarii eforturilor administrației publice locale în gestionarea eficientă a fluxului de refugiați, dar și nota protocolară înregistrată în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău din 17.02.2022, la inițiativa lui Andrei Năstase prin care se solicită Direcției generale asistență medicală și socială să elaboreze un program municipal cu destinație specială de acordare a ajutorului material unic de cel puțin 1 000 de lei veteranilor de război domiciliați în municipiul Chișinău.

0101

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate