Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Frăția de arme. Un pic de compasiune, o rază de lumină…

Veteranul de război Gheorghe Botnari, originar din satul Cârnățeni, raionul Căușeni, este cunoscut drept o fire rebelă. Vocea-i tunătoare se făcea auzită cam la toate protestele de după 1989 încoace. Lumea îl recunoștea după mustățile haiducești și tricolorul purtat cu semeție. În 92, alături de alți consăteni, a lăsat casa în seama soției și a mers la război. A avut noroc și a revenit la vatră, dar nu uită nici pentru o clipă că pe câmpul de luptă a rămas și consăteanul său, Grigore Vârtosu. Om puternic și activ în tinerețe, Gheorghe Botnari a ajuns astăzi ostatecul unei boli nemiloase. Este chinuit de mai mulți ani și, deși nu-l mai țin picioarele, l-am văzut la toate protestele organizate de Platforma Demnitate și Adevăr. A rămas același luptător aprig cu nedreptățile, cu hoții și cu tot soiul de parveniți la cârma țării. De aceea am îmbrățișat cu entuziasm ideea lui Andrei Năstase de a-l ajuta pe camaradul nostru prin donarea unui mijloc de locomoție.

Și, foarte curând, acest lucru a fost posibil datorită sprijinului acordat de Fundația germană de caritate ”Pro Humanitate”. În ajunul Zilei Independenței, un grup de participanți la războiul de la Nistru am venit, alături de Andrei Năstase, acasă la eroul din Cârnățeni. În atmosfera încărcată de emoții, eroului de la Nistru i-a fost transmis un valoros pachet alimentar precum și multașteptatul mijloc de locomoție venit tocmai din Germania. Un alt important pachet alimentar i-a fost înmânat și lui Basile Savca, consăteanul camaradului nostru, care se confruntă, de asemenea, cu probleme de locomoție.

Am lăsat la Cârnățeni două suflete pline de speranță și încredere. Pentru că ce i-ar trebui omului să se simtă împlinit? Un pic de compasiune, o rază de lumină…

Chiril Moțpan

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate