Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Împreună, pentru viitorul Moldovei!

Orice om care își ține ochii deschiși și mintea trează înțelege ce se întâmplă astăzi în țara noastră. Nu însă și unii purtători de epoleți, care au trecut deschis în tabăra hoților de miliarde și a uzurpatorilor puterii în acest stat.
De la Independență încoace Republica Moldova s-a pricopsit cu circa 70 de generali și sute de colonei, dar nu știu dacă toți reprezentanții corpului superior de comandă înțeleg suficient de bine ce înseamnă onoare. Pentru că pe Plahotniuc îl slujesc și astăzi cu mult zel o duzină de generali și zeci de colonei. Pentru că în serviciul lui Șor au fost, până mai ieri, 3 foști angajați ai SIS și 2 ai Ministerului de Interne, toți în grad de general. Iar de câteva săptămâni Șor s-a pricopsit cu un alt aliat – Mihai Bălan, președintele Uniunii Naționale a Veteranilor Razboiului pentru Independența Republicii Moldova. Acesta și-a dat arama pe față, pozând la braț cu cel care, lejer, cu zâmbetul pe buze, a furat de la moldoveni 15 miliarde de lei, conform datelor livrate presei de către BNM.
Astăzi, acest Mihai Bălan, care se dădea mare luptător cu regimul de la guvernare, fiind de fapt infiltrat printre protestatari în 2015, îmi dă lecții de comportament. Acel Mihai Bălan, care plătea (mituia!) veteranii cu 600 de lei pentru ca ei să protesteze împotriva cetățenilor, să susțină cuplul penal Plahotniuc-Dodon și mixt-ura acestora! Individul nu vrea să vadă că actuala clasă politică a redus populația la sărăcie lucie și organizează, cinic, concert după concert în Piața Marii Adunări Naționale. Își sfidează atât propriii cetățeni, cât și partenerii europeni. A acaparat justiția și, parcă special, bifează toate punctele din definiția unui stat capturat. Acesta uită de zilele și nopțile de chin în care participanții la Războiul pentru Independența țării și foștii angajați ai Ministerului de Interne, Serviciului Informații și Securitate, Armatei Naționale, altor structuri responsabile de păstrarea ordinii și liniștii, au luptat împotriva celor care voiau să îngenuncheze statul nostru pe atunci abia născut, iar astăzi trăiesc o viață de cerșetor.
Înțeleg de unde a țâșnit ura acestui personaj față de persoana mea și a colegilor mei care preferă să moară în picioare decât să se târâie în genunchi. E vorba de conferința noastră de presă din 12 septembrie, care a fost una exemplară, sinceră, cu oameni determinați să-și apere valorile general-umane și ostășești.
E vorba de o nouă stare de spirit în rândurile veteranilor de război din toată țara care au înțeles ce hram poartă paznicii lui Șor, Dodon și Plahotniuc, care pentru două sarmale sunt gata să lingă palma hoților de miliarde.
Așa se face că astăzi ne confruntăm cu inamici și mai lipsiți de scrupule morale. Inamici care, încet, îi corup chiar și pe unii colegi de unitate în mâinile cărora, înainte, ne-am fi pus viața fără nicio ezitare. Inamici care-și bat joc până și de amintirea camarazilor căzuți pe câmpul de onoare. În 1992 am rezistat mercenarilor și gardiștilor separatiști. Acum trebuie să opunem rezistență mafioților, care ne distrug viitorul, nouă, prietenilor și copiilor noștri.
Adevărații veterani, patrioți ai țării, sunt alături de cetățeni, alături de Platforma Demnitate și Adevăr și Andrei Năstase, care a demonstrat că este un luptător neînfricat și dârz, cu simțul responsabilității ridicat la cota interesului național.
De aceea, reiterez îndemnul nostru către toți veteranii și combatanții cu onoarea nepătată să participăm împreună la protestul programat pe 17 septembrie 2017 în fața Parlamentului. Să demonstrăm că suntem o forță, că interesul țării este mai presus decât orgoliile și metehnele efemere.
Împreună, vom învinge!

Chiril Moțpan

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate