Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

La 4 noiembrie 2017 a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr

 Comunicat de presă

Organul ierarhic superior Biroului Politic al Platformei DA a aprobat cu unanimitate de voturi ale celor prezenți eforturile acestuia de a consolida structurile teritoriale ale partidului, de aderare a formațiunii la Familia Politică Popular-Europeană și de unificare a opoziției antioligarhice și democratice în perspectiva alegerilor parlamentare, locale și prezidențiale viitoare.

Consiliul Politic Național a reiterat că unul din imperativele fundamentale ale formațiunii rămâne a fi consolidarea societății în vederea eliberării statului din captivitate, democratizarea și modernizarea Moldovei, edificarea unui stat de drept cu o economie funcțională în interesul cetățeanului.

Totodată a fost unanim reiterată deschiderea pentru un dialog eficient pe acest subiect cu societatea civilă, independentă și fortele politice de reală opozitie, Platforma DA demonstrând prin acțiuni reale dorința coagulării forțelor antioligarhice și conștientizarea necesității dominării intereselor țării față de ambițiile personale și partiinice.

În contextul următoarelor alegerilor parlamentare, Consiliul Politic Național al Platformei DA a susținut ideea creării unei alianțe antioligarhice, democratice și proeuropene cu Partidul Acțiune și Solidaritate, bazate pe principiile de paritate și reciprocitate promovate de Biroul Politic. Alianța presupune formarea unui bloc electoral pe liste comune și înaintarea candidaților comuni pe circumscripții (în eventualitatea rămânerii în vigoare a sistemului electoral mixt și participării la scrutin).

Organul reprezentativ al Platformei DA reiterează că referendumul legislativ privind anularea modificărilor din Codul electoral, care prevăd întroducerea sistemului electoral mixt, este mijlocul constituțional eficient de eliminare a acestui derapaj antidemocratic cras, comis de guvernarea hibrid Plahotniuc-Dodon.

Luând act de refuzul guvernării de a da curs inițiativei Platformei DA privind organizarea unui referendum pe acest subiect, Consiliul Politic Național a împuternicit Biroul Politic Permanent și presedintele formațiunii să extindă discuțiile privind oportunitatea demărării procesului de declanșare a plebiscitului enunțat și cu alte forțe de opoziție reală, precum și cu societate civilă, independentă.

În cadrul ședinței Consiliului au fost operate remanieri în cadrul Biroului Politic Permanent și Comisiei de Etică și Arbitraj.

6 noiembrie 2017

 
Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate