Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Liderul Platformei DA Andrei Năstase, a participat la întâlnirea liderilor Parteneriatului Estic din familia EPP

Andrei Năstase susţine că „guvernarea, semnând Memorandumul, a intrat în spaţiul de vizibilitate internaţional şi orice devieri de la angajamentele asumate vor fi tratate ca atare. Dacă până acum mai exista loc de manevre în procesul de negocieri, după asumarea în scris a condiţionalităţilor UE, inclusiv a celor politice legate şi de sistemul mixt, guvernarea nu-şi mai poate termite luxul de a deroga de la propriile angajamente.”
Președintele Platformei DA susţine că condiţionalităţile sub care şi-a pus semnătura premierul Filip sunt foarte dure şi practic contravin intereselor regimului Plahotniuc.

„În cazul în care acestea nu vor fi respectate întocmai, banii nu vor ajunge la Chişinău. Concluzia este, aşadar, exact inversă declaraţiilor făcute de media controlată de Plahotniuc: UE NU deblochează finanţarea decât dacă guvernarea va îndeplini atât condiţionalităţile tehnice, cât şi cele politice, până la evaluarea Comisiei Europene din luna februarie. Aveţi trei luni să faceţi ceea ce nu aţi făcut în opt ani de zile”, a concluzionat Andrei Năstase.

Liderul Platformei DA a menţionat în cadrul întâlnirii liderilor EPP din Parteneriatul Estic şi despre misiunea partidelor de opoziţie de a asigura alternativa democratică pro-europeană la actuala clasă politică coruptă şi duplicitară. Odată creând coaliţia de guvernare, Andrei Năstase a prezentat viziunea Platformei DA pentru reformarea ţării, inclusiv aprofundarea cooperării Republicii Moldova cu UE în domeniul energetic, comerţ, educaţie, transporturi, precum şi o colaborare mai strânsă în sfera digitală, cum ar fi reducerea tarifelor de roaming.

Întâlnirea liderilor din Parteneriatul Estic a avut loc în contextul celui de-al V-lea Summit al Parteneriatului Estic, desfăşurat zilele acestea la Bruxelles.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate