Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Liviu Vovc: Există suspiciuni că unele Comisii pentru Situații Excepționale la nivel raional și local nu funcționează corect

În urma analizei platformei online care reflectă situația la zi privind pandemia de Covid-19 în Republica Moldova deputatul Liviu Vovc a constatat cu îngrijorare anumite discrepanțe. Ca urmare a acestei analize există suspiciuni că unele Comisii pentru Situații Excepționale la nivel raional și local nu funcționează corect. Faptul că nu ar fi luate sub monitorizare toate persoanele care ar trebui să stea în izolare ar putea fi un focar de răspândire al virusului și respectiv riscăm în viitorul apropiat să fim luați prin surprindere de un număr mare de infectări în unele zone.

Liviu Vovc:

“Am decis să atenționez despre acest lucru Comisia Situații de Urgență, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, Guvernului Republicii Moldova, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională de Sănătate Publică.

În același timp am venit și cu solicitarea
– să fiu informat dacă au fost transmise directive concrete Comisiilor pentru Situații Excepționale la nivel raional privind funcţionarea pe perioada pandemiei și ce acțiuni trebuie să întreprindă zilnic;
– poliția de frontieră să transmită zilnic Comisiilor sus menționate informații cu privire la persoanele revenite în țară în raioanele lor pentru a fi luate la evidență de Primării, asistența socială și centrele de sănătate;
– verificarea activității Comisiilor pentru Situații Excepționale la nivel raional, în special în Unitățile teritoriale unde este un număr suspect de mic de persoane puse sub monitorizare.

Comisiile pentru Situații Excepționale la nivel raional și local sunt primul scut în stoparea răspândirii infecției, din această cauză buna funcționarea a lor este primordială în reducerea numărului de cazuri Covid-19.”

Totodată, Liviu Vovc îndeamnă cetăţenii să se abţină de la părăsirea domiciliului fără motive serioase şi să anunţe primarul/poliția dacă sunt vecini reveniți de peste hotare care nu respectă autoizolarea de 14 zile. Nu avem altă soluţie decât să fim uniți și responsabili!

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate