Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Liviu Vovc: Sunt unul dintr-un MILION !

Puțini știu că anume tinerii au stat la baza mișcării protestatare, sau preferă să ignore acest adevăr, dintr-un motiv sau altul. Este fals când se spune că tinerii dorm. Anume tinerii, mulți dintre care se află acum aici lângă mine, au fost motorul care a pornit mișcarea protestatară, în jurul cărora s-au adunat oameni de cea mai înaltă calitate. Așa a apărut Platforma Demnitate și Adevăr.

Acum doi ani și ceva în urmă, eram exact pe aceste trepte.

Eram tineri, supărați că ni se fură viitorul, și refuzam să acceptăm că visul european se transformase într-un coșmar amețitor.

După izbucinrea scandalului furtului miliardului în ianuarie 2015, în societate se lăsase o liniște asurzitoare. Vă aduceți aminte cursul valutar nebun din februarie 2015 și cozile interminabile de la Banca de Economii… Cu toate acestea, nimeni nu ieșea în stradă. Nu înțelegeam de ce toți tac. Așa că am ieșit eu, Inga Grigoriu​ și Dinu Plîngău​, împreună cu alți tineri cu inițiativă și demnitate de cetățeni, în iarna anului 2015.

Eram o mână de tineri.. Și domnul Nicolae Josan  pe care l-am contactat ca să ne învețe cu ce se mănâncă un protest… Cu răbdare, am aflat apoi.

Mulți ne spuneau „duceți-vă acasă, măi copii” sau „liniștiți-vă” sau „oricum nu se schimbă nimic”… Spre marea dezamăgire a politicienilor de la Chișinău, mai mulți la număr erau cei care ne spuneau „bravo, copii!” sau „curaj” sau „mă mândresc cu voi”….Și uite așa a început tot.

Și acum îmi aduc minte cum ne gândeam cu Inga să anulăm acel eveniment de protest care exploadase pur și simplu de popularitate pe Facebook. Atunci am înțeles că, în liniștea asurzitoare mocnea, de fapt, furia poporului, care, culmea, s-a dezlănțuit în cel mai pașnic și democratic mod posibil.

Noroc că moldovenii știu mult mai bine ce înseamnă democrația, spre deosebire de politicienii care au terfelit acest termen în ultimul hal. Vorbesc de Plahotniuc, bineînțeles, și toți cei care îi pleacă capul, spre marea rușine pe care o vor simți copii lor.

Ei vroiau sânge. Noi vroiam pace.
Ei vor să ne dezbine. Noi, în schimb, ne-am unit.

Am dat mână cu mână și am devenit, împreună, o forță de neoprit.

Buturuga mică a răsturnat carul mare. Mai exact, împreună, am dat jos două guverne, am oprit o garanție de stat, parte a schemei furtului miliardului, oferită de guvernul Gaburici, am colaborat strâns cu presa independentă și am anunțat oamenii despre schemele guvernării, am combătut propaganda mergând direct în casele oamenilor, am prevenit și dejucat scenarii sângeroase, și ne-am ridicat din genunchi în fața partenerilor externi, dar și în fața strămoșilor noștri și a istoriei țării noastre. Ne-am propus imposibilul și am învins.

Vreau să le mulțumesc tuturor care ne-au încurajat să nu renunțăm în pofida tuturor greutăților și ne-au susținut din toată inimă. Nu vorbesc de presonalități publice, că, știți bine, tare puțini au mai fost. Vorbesc de oamenii simpli ai acestei țări. Vreau aici să le mulțumesc și celor care ne-au fost alături de la bun început, iar tinerilor care nu au renunțat nici astăzi -plecăciuni vouă.

Umăr la umăr, am ținut piept tuturor greutăților. Am dat mână cu mână, și, împreună, am devenit cea mai mare durere de cap a întregii clase politice corupte de la Chișinău. Și așa vom face în continuare, până vom obține marea schimbare.

Liviu Vovc​, la lansarea campania naționale UN MILION DE MÂINI, prin care PDA și Andrei Năstase, își propun să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, dar și în diasporă, oferind o strângere de mână din inimă cel puțin unui milion de oameni.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate