Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Membrii formațiunii îşi propun să lupte pentru publicarea imediată a datelor recensământului din 2014

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr vrea să pună capăt înrobirii totale a cetăţenilor ţării. Asta au declarat membrii formațiunii astăzi și au lansat zece iniţiative primordiale de ordin social-economic și reformator, pe care vor să le implementeze în anul care vine. Acţiunile au fost elaborate în condițiile în care, potrivit reprezentanților platformei, în prezent, Republica Moldova traversează una dintre cele mai grave perioade de derapaj democratic din întreaga sa istorie. În acest sens, membrii PPDA au anunţat că sunt gata să reia protestele.

Printre iniţiativele propuse de membrii PPDA se numără renunţarea la schema procurării energiei electrice de la dubioasa firmă offshore, demiterea actualului procuror general, neadmiterea adoptării legii privind amnistia fiscală a bunurilor şi capitalului, dar şi interzicerea majorării stagiului de pensionare.

De asemenea, membrii formațiunii îşi propun să lupte pentru publicarea imediată a datelor recensământului din 2014 şi modificarea legislației electorale în vederea asigurării și garantării votului fiecărui cetățean din diasporă. O altă iniţiativă este de-off-shore-izarea economiei şi demonopolizarea pieţei mediatice, acestea fiind şi principalele obstacole în consolidarea statului de drept, spun membrii partidului.

În acest context, liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a făcut un apel către societatea civilă şi partidele extraparlamentare de opoziţie să se consolideze şi să fie gata de noi proteste, în condiţiile nesoluţionării problemelor menţionate.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate