Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA a avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, dl Eliyahu Yerushalmi.

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr, reprezentată de Vicepreședinții Alexandru Slusari și Inga Grigoriu, precum și de Chiril Moțpan, Secretar General al partidului, a avut o întrevedere la sediul formațiunii cu Excelența Sa, Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, dl Eliyahu Yerushalmi.

Alexandru Slusari a prezentat pe scurt contextul istoric în care a apărut Platforma DA, un partid tânăr, emergent, antioligarhic, proeuropean, cu oameni necompromiși, determinați să lupte pentru a scoate din captiviate țara, a prelua puterea și a redresa situația politică și economico-socială în cel mai scurt timp posibil.

Oaspetele și-a exprimat nedumerirea față de situația în care mai mulți membri și susținători ai Platformei DA sunt persecutați, interesat îndeaproape de cazurile de rezonanță și modul în care acestea sunt aduse la cunoștință diplomaților străini. „Noi avem regulat întâlniri cu reprezentanții misiunilor diplomatice din Republica Moldova, pentru a le oferi un punct de vedere alternativ față de poziția oficială asupra realităților din țară”– a spus Alexandru Slusari, menționând că toate cazurile de intimidare (inclusiv a oamenilor de afaceri, care doresc să susțină financiar formațiunea) și cele de persecuție ale activiștilor civici sunt documentate într-un memoriu, pus la dispoziția celor interesați.

Discuțiile s-au axat și pe subiecte precum pericolul iminent de instaurare a unui regim autoritar în Republica Moldova, schimbarea sistemului de vot în favoarea unei grupări oligarhice, „circul” geopolitic animat de binomul Plahotniuc-Dodon, tergiversarea investigației furtului miliardului și a publicării Raportului Kroll 2, necesitatea creării unui pol puternic  antioligarhic și acordul de colaborare încheiat între Platforma DA și PAS. „Climatul de încredere a cetățenilor față de instituțiile statale este grav deteriorat, iar libertățile fundamentale precum cea de expresie, de formare a opiniei, de liberă circulație etc., sunt încălcate grav”- a menționat Chiril Moțpan.

Exodul populației, mulți cetățeni ai Republicii Moldova, plecând chiar în Israel, a fost o altă problemă abordată în cadrul întâlnirii. „Nu există nicio familie în Republica Moldova, care nu ar fi fost afectată de despărțirea de cineva drag, nevoit să plece peste hotare pentru a asigura o viață decentă familiei sale”– a spus Inga Grigoriu, precizând că remitențele continuă să fie una din principalele surse de supraviețuire a cetățenilor moldoveni.

Pe finalul discuției Excelența Sa, dl Eliyahu Yerushalmi, și-a asigurat gazdele că este interesat de o continuă colaborare cu Platforma DA, inclusiv în aspectul creării unor condiții favorabile pentru cooperarea Republicii Moldova cu Israel în diverse domenii.

7 decembrie 2017

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate