Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA a constituit Liga Aleșilor Locali

Astăzi Platforma DA a constituit Liga Aleșilor Locali, o entitate extrem de importantă pentru formațiunea noastră în contextul unuia dintre principalele deziderate ale partidului – descentralizarea veritabilă și consolidarea reală a autonomiei locale. Dovadă a fost și continuă să fie activitatea fracțiunii parlamentare a Platformei DA, care în foarte scurt timp a promovat mai multe inițiative legislative benefice autonomiei locale, inclusiv cea prin care din anul 2020 în bugetele locale vor rămâne suplimentar aproximativ câte 600 mln lei.

În cadrul Congresului Aleşilor Locali ai formaţiunii noastre circa o mie de primari și consilieri au creat o platformă importantă de comunicare, atât pe dimensiunea intercomunitară, cât și pentru o mai bună interconexiune cu conducerea partidului. Această platformă va asigura soluţionarea mult mai eficientă a problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale, va dinamiza atragerea mai multor proiecte investiționale pentru localitățile noastre și va contribui esential la îmbunătățirea cadrului legal în domeniul autonomiei locale.

Apreciem cu deosebit respect participarea la evenimentul de astăzi a mai multor oaspeți din România, europarlamentari, deputați, foști și actuali primari, reprezintanţi ai Partidul Național Liberal, partener fidel al Platformei DA și membru al aceleeași familii europene – Partitul Popular European. În cadrul evenimentului de azi am discutat cu prietenii noștri din România  oportunitățile realizării mai multor proiecte de infrastructură și finanțării directe a localităților moldovenești.

Totodată, azi a avut loc şi Consiliul Politic Național al formațiunii noastre, în cadrul căruia în calitate de Secretar General al Platformei DA a fost desemnat dl. Ion Terguță.

Forul suprem al Platformei DA a luat act şi de situația creată în cadrul alegerilor parlamentare parțiale noi în circumscripția nr. 38 Hâncești. Formațiunea noastră a susținut Declarația recentă a Biroului Politic al Platformei DA pe acest subiect și îşi exprimă repatat regretul privind lipsa consensului forțelor proeuropene și naționale în identificarea unui candidat comun nepartinic, fapt care riscă să faciliteze victoria în această circumscripție a candidatului lui Dodon. Această dispersare este extrem de îngrijorătoare şi trădează o tratare egoistă a situaţiei, mai ales că niciun partid din cele la care facem referinţă nu şi-a argumentat concludent refuzul de a se solidariza şi nici nu a înaintat pretenţii la adresa candidatului propus de formațiunea noastră.

În consecinţă, facem un ultim apel la rațiunea forțelor de centru-dreapta în vederea remedierii situației și identificării candidatului unic pentru alegerile din circumscripția nr. 38. Subliniem că în contextul ultimelor manifestaţii ale egoismului politic al partidelor de centru-dreapta, Platforma DA nu mai poate să-și permită sacrificiului politic unilateral.  În afară de acțiunile iresponsabile atestate în procesul înaintării candidaților pentru scrutinul parlamentar pe circumscripția Hâncești, am constatat lipsa progresului şi în discutarea ofertei Platformei pentru identificarea unui candidat comun nepartinic din partea partidelor proeuropene și naționale pentru alegerile prezidenţiale din toamnă. Astfel, ne vedem obligaţi să menţionăm că în cazul în care în scurt timp propunerea noastră nu va fi dezbătută, Platforma DA va înainta propriul candidat pentru alegerile şefului statului.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate