Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA a depus un demers la CEC privind interzicerea transportului organizat al alegătorilor la secțiile de votare la 11 iulie

Platforma DA a depus la Comisia Electorală Centrală un demers prin care a cerut adoptarea unei Hotărâri speciale cu privire la interzicerea transportului organizat al alegătorilor la secțiile de votare în ziua alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021.

Pe baza situațiilor precedente care au existat în procesul electoral, Platforma DA atenționează CEC asupra riscurilor de fraudare a procesului electoral prin folosirea transportării ilegale a alegătorilor de către unii concurenți electorali.

Platforma DA este singurul partid politic care a depus un denunț pe subiectul transportării organizate a alegătorilor la secțiile de votare la ultimele alegeri din 2020, documentând existența unor cârdășii cu liderul secesionist de la Tiraspol și PSRM, având drept subiect aducerea alegătorilor din raioanele de est ale Republicii Moldova (Transnistria) la secțiile de vot din Criuleni. Denunțul l-a vizat chiar pe Președintele raionului Dubăsari, Grigore Filipov, care s-a ocupat nemijlocit de asemenea practici vicioase.

Platforma DA consideră că în spatele transportării organizate a alegătorilor din raioanele de est stă dorința de influențare a rezultatelor alegerilor libere și corecte prin corupție politică. Platforma DA a oferit Procuraturii Generale și dovezi video de corupere cu bani la scrutinul local din 2019. Procuratura Anticorupție administrează un dosar penal în această speță pe faptul transportării ilegale și coruperii alegătorilor.

Transportarea organizată a alegătorilor din regiunea de est a Republicii Moldova trebuie să fie calificată ca o formă gravă de încălcare a standardelor recunoscute pe plan internațional pentru organizarea alegerilor libere și democratice. Asemenea încălcări creează precondiții pentru a pune la îndoială legalitatea și legitimitatea alegerilor, oferindu-le unor concurenți politici instrumentul de fraudare și manipulare electorală.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate