Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA a militat în permanență pentru crearea unor instituții puternice în Republica Moldova, capabile să asigure drepturi și libertăți egale pentru toți cetățenii țării.

Recunoașterea neconstituționalității acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Ruse privind acordarea Guvernului Republicii Moldova a unui împrumut financiar de stat este un act definitiv al Curții Constituționale, care pune punct în această dispută.

Curtea Constituțională a pronunțat această decizie sub presiunea instituțiilor de forță ale statului și a unei presiuni fără precedent a președintelui statului asupra judecătorilor Curții, demonstrând fermitate și curaj, afirmându-se ca ultim bastion al democrației moldovenești.
Platforma DA a contestat acest acord  fiind fermă  pe ideea că este unul ilegal și total păgubos pentru Republica Moldova, de natură să provoace grave probleme de corupție și oportunități de delapidare a banilor publici, prin garantarea unor credite private de către guvernul Republicii Moldova, puse pe spatele cetățenilor. Rămânem ferm convinși  că acest credit  este un instrument de finanțare a campaniei electorale a președintelui Igor Dodon camuflat prin investiții în infrastructură.
Păstrarea independenței Curții Constituționale este în continuare vitală pentru funcționalitatea statului nostru.  Platforma DA va milita pentru crearea unor instituții puternice în Republica Moldova, capabile să asigure  drepturi și libertăți egale pentru toți cetățenii țării. Vom milita în continuare pentru fortificarea democrației și eliminarea oricărei forme de autoritarism. Curtea Constituțională ne-a oferit astăzi speranța că putem rezista și împotriva acestui regim neo sovietic condus de președintele Igor Dodon.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate