Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței

Platforma DA anunță un protest la Consiliul Concurenței: prețurile cresc galopant, iar instituțiile abilitate ale statului nu întreprind nimic pentru a controla procesul, înțelegerile de cartel privind majorările atât de nejustificate ale prețurilor la carburanți continua nestingherit. Platforma DA îndeamnă cetățenii să stopeze acest dezmăț al prețurilor printr-un protest în fața Consiliului concurenței luni, 7 iunie, începând cu ora 11.00.

Alexandr Slusari, președintele fracțiunii parlamentare a Platformei DA, a spus în anticiparea evenimentului, că în ultima jumătate de an prețurile la carburanți au fost majorate de 6 ori absolut nejustificat, cea mai mare problemă fiind acordurile de cartel:

„Se spune că avem piață liberă, dar în realitate 5-6 agenți economici se înțeleg între dânșii asupra prețurilor la produsele agricole, la produsele chimice, la carburanți, și cetățenii sunt puși în fața faptului împlinit. Sub paravanul economiei de piață se produc furturi mari și noi trebuie să stopăm acest dezmăț.”

Și deputatul Platformei DA Igor Munteanu a menționat că „trăim prost pentru agențiile statului nu funcționează” și nu e vorba doar de Consiliul Concurenței, amintind că doar într-un singur an, 2020, petroliștii au încasat 200 milioane de lei pentru că nu au modificat prețurile la produsele petroliere, iar Parlamentul nu a fost capabil să cheme agențiile de reglementare la răspundere:

„Unele fracțiuni parlamentare au „oamenii lor” în aceste agenții și au dorit să-I cruțe. Socialiștii, partidul Șor sunt cei care le-au protejat, le-au fost umbrella de protecție. Noi, însă, am reușit să punem Curtea de Conturi să verifice cum cheltuie banii aceste agenții de reglementare, cum își planifică câte 40 milioane de lei bugetul, ca, până la urmă, să nu avem niciun rezultat în beneficiul oamenilor. Mergem la protest luni, astfel, încât să stopăm aceste abuzuri! Fapta bună ne adună!”

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate