Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA cere transparență în achizițiile publice și este solidară cu producătorii autohtoni

Platforma DA cere transparență în achizițiile publice și este solidară cu producătorii autohtoni!
După discuția punctuală cu Asociația Patronală din Industria Ușoară și examinarea mai multor scrisori de la întreprinderile specializate în domeniul textile, fracțiunea Platforma DA a înaintat un demers către Guvern și Comisia pentru Situații Excepționale.

Demersul este semnat de vicepreședintele Parlamentului Alexandr Slusari și conține mai multe solicitări de explicații, toate cu referire la procesul de achiziționare de către stat a echipamentului de protecție:
De ce până în prezent nu există standardele de certificare cu reglementările tehnice ale fiecărui tip de consumabil în medicină?
De ce în cadrul achizițiilor publice cel mai important criteriu pentru selectarea câștigătorului este prețul echipamentului, astfel multiplicându-se cazurile când măștile sau mănușile de import, fiind ieftine și de calitate proastă, se deteriorează rapid?
S-a gândit cineva că este posibil ca această strategie de a economisi și de a se raporta la preț și nu la calitate contribuie la sporirea numărului de contaminări în rândul cadrelor medicale?
De ce așa și nu este scutit de TVA și taxe vamale importul materiei prime pentru producerea echipamentului de protecție și comercializarea acestuia în interiorul țării? Cu scutiri acest echipament ar costa cu 20 % mai ieftin.
De ce măcar în aceasta situație de urgență nu se acordă prioritate producătorilor autohtoni din domeniul textil care asigură aproximativ 30 de mii de locuri de muncă, pe lângă care implicit se întrețin alte zeci de mii de oameni?

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate