Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA condamnă retorica impertinentă la adresa Șefului Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko

Platforma DA condamnă retorica impertinentă a lui Ilan Șor, condamnat în prima instanță la 7,6 ani pentru furtul a 5 mlr. de lei din sistemul bancar moldovenesc, exprimată prin interpuși la adresa șefului delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, de către susținătorii lui Ilan Șor.

Platforma DA susține poziția Excelenței sale, Dlui Ambasador Peter Michalko, care de repetate ori a menționat că mușamalizarea acestui proces, este un test de credibilitate al instituțiilor statului atât în fața cetățenilor RM, cât și a partenerilor noștri strategici. Platforma DA nu califică declarațiile ambasadorului pe marginea acestui subiect drept amestec în treburile interne ale Republicii Moldova din moment ce banii furați din rezerva Băncii Naționale au fost oferiți Republicii Moldova inclusiv de către Uniunea Europeană pentru susținerea cursului valutar.
Investigarea fraudei bancare trebuie să fie una din prioritățile Republicii Moldova. Platforma DA cere implicarea procurorilor europeni în investigarea acestei fraude și dezaprobă în totalitate acțiunile autorităților moldovenești, calificându-le drept mimate și protectoare la adresa beneficiarilor finali ai furtului miliardului.

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate