Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA lansează campania națională UN MILION DE MÂINI

De astăzi echipele Platformei DA vor împânzi toată țara. Suntem determinați să aducem adevărul în fiecare casă”
 „Am dat mână cu mână și, împreună, am devenit cea mai mare durere de cap a întregii clase politice corupte de la Chișinău”

Miercuri, Platforma Demnitate și Adevăr a lansat campania națională „UN MILION DE MÂINI”. Astfel, membrii formațiunii populare și președintele acesteia, Andrei Năstase, își propun să ajungă în fiecare localitate din Republica Moldova, dar și în cele mai importante orașe din diasporă, oferind o strângere de mână din inimă cel puțin unui milion de oameni.

„De astăzi, echipele Platformei DA vor împânzi toată țara, vom da mână cu mână și vom construi o țară nouă”, a anunțat Andrei Năstase în cadrul conferinței de presă. „Suntem determinați să aducem adevărul în fiecare casă. Politicienii vin și se duc. Noi am venit ca să făurim împreună o țară în care să vrei să trăiești.”, conchide liderul Platformei DA.

Liviu Vovc, vicepreședintele PDA, a subliniat rolul crucial pe care l-au avut tinerii în formarea Platformei Demnitate și Adevăr: „Puțini știu că anume tinerii au stat la baza mișcării protestatare. Supărați că ni se fură viitorul, refuzam să acceptăm că visul european se transformase într-un coșmar amețitor. Așa că am ieșit să protestăm împreună cu Inga Grigoriu și Dinu Plângău, împreună cu alți tineri cu inițiativă, în jurul cărora s-au adunat oameni de cea mai înaltă calitate. Așa a apărut Platforma Demnitate și Adevăr.”

În acest context, Liviu Vovc a vorbit și despre importanța consolidării eforturilor pentru a atinge scopuri aparent imposibile: „Buturuga mică a răsturnat carul mare. Ei vroiau sânge – noi vroiam pace. Ei vor să ne dezbine – noi, în schimb, ne-am unit. Împreună, am devenit o forță de neoprit. Ne-am propus imposibilul și am învins. Umăr la umăr, am ținut piept tuturor greutăților. Am dat mână cu mână și, împreună, am devenit cea mai mare durere de cap a întregii clase politice corupte de la Chișinău. Și așa vom face în continuare până vom obține marea schimbare.”

Campania este inspirată de reputația pe care și-a edificat-o Platforma DA de la fondarea sa: „De doi ani colindăm țara în lung și-n lat pentru a ne întâlni cu oamenii. Am ajuns în locuri demult uitate de politicieni. Au dreptate unii când spun că Patforma DA este altfel. Într-adevăr, noi ne-am născut dintre oameni și acolo am rămas: alături de oameni”, a declarat Arina Spătaru, președinta organizației teritoriale Bălți.

În cadrul conferinței a fost dezvăluit unul din elementele noi pe care Platforma DA îl va aplica prin intermediul campaniei „UN MILION DE MÂINI”. Este vorba despre „întâlnirile acasă la cei mai gospodari oameni din sat, la care pot veni toți oamenii de bună credință din mahala, de exemplu, și, într-un cadru restrâns, vom putea să-i cunoaștem personal, vom discuta cu inima deschisă și vom găsi împreună soluții atât la adevăratele probleme ale localnicilor, cât și ale țării”, a precizat Andrei Năstase. În acest sens, doritorii de a găzdui astfel de evenimente pot lua legătura cu echipele Platformei DA utilizând datele de contact de pe site-ul www.platformada.md.

Prin intermediul campaniei „UN MILION DE MÂINI”, Platforma DA va promova valorile democratice europene, va încuraja implicarea mai multor tineri și femei în viața politică și va elabora un plan de țară de lungă durată, în urma discuțiilor directe cu cetățenii.

În încheiere, liderii Platformei Demnitate și Adevăr au îndemnat lumea să participe duminică, la ora 12.00, la protestul din fața Parlamentului Republicii Moldova, pentru a se opune acțiunilor antipopulare ale regimului Plahotniuc-Dodon, în special în ceea ce ține de schimbarea abuzivă a sistemului electoral, în pofida recomandărilor experților europeni și lipsei unui larg consens politic sau social.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate