Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA: Retragererea proiectului privind întoarcerea miliardelor furate, un „succes” al cetățenilor

Retragerea proiectului de lege prin care miliardele furate din sistemul bancar urmau să fie puse pe seama cetățenilor este un „succes” al cetățenilor, care s-au opus acestei inițiative printr-o petiție care a fost semnată în ultimele săptămâni, susține Platforma Demnitate și Adevăr.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „în loc să purceadă la anchetarea reală şi recuperarea de urgenţă a fabuloasei sume sustrase din rezervele valutare ale ţării cu acordul demnitarilor iresponsabili şi penali din guvernele Leancă şi Gaburici, care au semnat şi au votat asemenea crime la vedere”, guvernarea încearcă „nimic altceva decât să înrobească cetăţenii ţării şi generaţiile viitoare”.

„Platforma Demnitate şi Adevăr constată cu îngrijorare că proiectul de lege este un document imoral şi absolut neargumentat. Guvernarea oligarhului Plahotniuc nici nu a încercat să discute această problemă majoră cu poporul, aşa cum s-a procedat, de exemplu în Islanda, unde subiectul similar a fost supus unui referendum. Nu a fost pusă în discuţie nici varianta suspendării garanţiilor de stat până la epuizarea tuturor eforturilor privind recuperarea banilor furaţi, aşa cum a procedat Nigeria”, se arată în comunicat.

Platforma Demnitate şi Adevăr amintește că a chemat toată societatea şi partidele din opoziţia reală antioligarhică să întreprindă toate acţiunile posibile, inclusiv proteste masive, pentru a nu admite adoptarea acestei legi antipopulare şi a cerut imperativ retragerea imediată a proiectului din Parlamentul ţării, întrucât afectează grav drepturile şi interesele fundamentale ale cetăţenilor.

Formațiunea politică remarcă faptul că acest proiect de lege a fost totuși retras miercuri de către Comisia Buget și Finanțe a Parlamentului, urmând să fie discutat cu societatea civilă.

„În ultimele săptămâni, zeci de mii de cetățeni au semnat o petiție lansată de Platforma DA, prin care și-au manifestat indignarea față de acest proiect criminal, care dacă va fi votat va îndatora și generațiile viitoare. Faptul că proiectul a fost retras de pe agenda Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe astăzi, este un succes al acestei inițiative cetățenești, de a se opune unui al treilea jaf al actualei puteri, după furturile din sistemul bancar și rezervele Băncii Naționale. Trebuie să fim vigilenți și activi în continuare, să nu admitem încă un jaf de proporții, care va afecta grav o economie care și așa este aproape de colaps”, se mai arată în comunicat.

Amintim că proiectul în cauză a fost retras de pe ordinea de zi a Comisiei Economiei, Buget și Finanței, membrii acesteia declarând că este prematur ca acesta să fie discutat în condiţiile în care nu au avut loc dezbateri şi consultări publice.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate