Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA solicită acordarea indemnizației unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență

În contextul celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Demnitate și Adevăr vine cu solicitarea către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova de a aloca o indemnizație unică în mărime de 2000 de lei tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova.

Valoarea implementării proiectului se estimează la circa 50 milioane de lei, o sumă incomparabilă cu sacrificiul eroilor care au apărat cu arma în mână și cu prețul propriilor vieți libertatea și independența noastră. Acești bani pot fi identificați cu ușurință în contextul deblocării proxime a asistenței financiare externe din sursele donatorilor și partenerilor Republicii Moldova.

Este datoria primordială a statului să manifeste respect și recunoștință pentru sacrificiul suprem, or statul care nu-și cinstește eroii le-ar putea duce lipsa în momente cruciale. Platforma DA a promovat în mod consecvent interesele veteranilor și voluntarilor de război, inclusiv prin proiecte de legi bune, înregistrate în legislativul precedent, care ar îmbunătăți viața acestora. Reprezentanții veteranilor și voluntarilor în războiul pentru independența Republicii Moldova din cadrul Platformei DA sunt disponibili pentru a oferi expertiză profesionistă pentru orice inițiativă legislativă a guvernării.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate