Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA solicită Comisiei Electorale Centrale liste suplimentare de subscripţie

La 2 septembrie, Comisia Electorală Centrală a înregistrat grupul de iniţiativă al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr pentru colectarea semnăturilor în susţinerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

Au fost eliberate 30 de mii de liste de subscripţie în limba română. Totodată, nu au fost oferite asemenea liste şi în limba rusă, reprezentantul CEC motivând prin timpul redus pe care instituţia l-a avut la dispoziţie.

Aceeaşi situaţie s-a înregistrat şi în decembrie 2015, la eliberarea listelor de subscripţie în procesul de iniţiere a referendumului republican de modificare a Constituţiei sub aspectul alegerii şi demiterii preşedintelui de către întreg poporul. În cadrul acestui proces, grupul de iniţiativă al Platformei Demnitate şi Adevăr a colectat 400 de mii de semnături, inclusiv de la cetăţeni vorbitori de limbă rusă.

Drept urmare, preşedintele grupului de iniţiativă, Alexandru Slusari, a adresat CEC un demers oficial în care a solicitat eliberarea unui număr suplimentar de liste de subscripţie în limba rusă, pentru colectarea a 5 mii de semnături în localităţile cu populaţie preponderent rusolingvă.

Sursa:http://jurnal.md

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate