Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Platforma DA va participa la alegerile locale din 2023: Este necesară o alianță mai largă a forțelor pro-democratice și pro-europene extraparlamentare.

Consiliul Politic Național al Platformei DA s-a reunit astăzi, 25 februarie 2023, pentru a lua decizii importante cu privire la consolidarea structurilor de partid la nivelul municipiului Chișinău și a suburbiilor, înnoirea echipei Biroului Politic Național cu câțiva colegi noi și planificarea acțiunilor menite să pregătească partidul pentru alegerile locale din toamna anului 2023.

În cadrul lucrărilor CPN s-a luat decizia privind participarea Platformei DA la alegerile locale sub brandul politic propriu. Totodată, pentru alegerile din municipiul Chișinău, vor fi depuse toate eforturile pentru o alianță mai largă a forțelor pro-democratice și pro-europene. În acest sens, deja a fost inițiat un proces de consultare cu alte partide extraparlamentare în vederea unei construcții electorale mai largi în jurul Platformei DA, atât pentru Consiliul Municipal Chișinău, cât și pentru identificarea unui candidat la funcția de Primar general al Capitalei.

Tot astăzi, a avut loc crearea Organizației Teritoriale Chișinău și alegerea Președintelui OT Chișinău. Totodată, a fost aleasă echipa Consiliului organizației municipale Chișinău, luând în considerație reprezentativitatea din toate sectoarele municipiului și suburbiilor. Au fost aleși secretarul general, vicepreședinții și responsabilii de toate sectoarele.

În sarcina Organizației Teritoriale Chișinău s-a pus revitalizarea partidului la nivel de municipiu și suburbii și pregătirea pentru alegerile locale. Pe lângă aspectele organizatorice și strategice de partid, membrii Consiliul Politic Național, dar și a Organizației Teritoriale Chișinău au discutat și despre situația politică tensionată din țară. Astfel, s-a dat aprecierea că guvernarea actuală eșuează pe toate planurile (criza energetică, inflația, creșterea prețurilor, povara insuportabilă a facturilor, problema susținerii cetățenilor în perioada de iarnă, lipsa unor progrese în dosare de mare rezonanță precum și abandonarea agendei antioligarhice, politizarea administrației publice centrale și locale, lipsa unor progrese în pregătirea pentru aderarea țării la Uniunea Europeană, etc). Iar pe de altă parte, s-a dat aprecierea activității forțelor oligarhice revanșarde și populiste, a hoților de miliarde și complicilor lor, șansele electorale ale cărora cresc pe contul eșecului guvernării actuale.

Anume în această ecuație politică dificilă, Platforma DA va avea de trecut un test politic și electoral extrem de important și anume alegerile locale din toamna anului 2023. Iar pentru a diminua riscurile unui succes electoral al partidelor oligarhice, este necesară o alianță mai largă a forțelor pro-democratice și pro-europene extraparlamentare.

În urma evenimentului de astăzi, Platforma DA a finalizat etapa de reorganizare și consolidare internă a structurii de partid la nivel de municipiu și suburbii urmând să înceapă activitatea de pregătire a alegerilor locale din anul 2023.

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate