Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

PNL România salută desemnarea lui Andrei Năstase, drept candidat unic al forțelor anti-oligarhice la funcția de primar al municipiului Chișinău

În acest sens PNL a emis un comunicat de presă, în care este confirmată atitudinea pozitivă față de decizia partidelor din Republica Moldova, membre ale Familiei Popular Europene de a susține un candidat unic în alegerile locale din 20 mai 2018. „Alianța partidelor pro-europene din Republica Moldova pentru susținerea unui singur candidat la alegerile din Chișinău este soluția pentru a salva orașul din mâinile oligarhilor” – se spune în comunicatul semnat de Ludovic Orban, Președintele Partidului Național Liberal din România.

Politicianul român a salutat și crearea unei alianțe anti-oligarhice în vederea scrutinului parlamentar din acest an. „Mă bucur că frații noștri de peste Prut și membri ai Partidul Popular European au ajuns la un acord în efortul de coagulare al forțelor democratice pro-europene pentru a candida cu șanse de succes la alegerile pentru Primăria Chișinău și la alegerile parlamentare din Republica Moldova care au loc în cursul acestui an” – se spune în comunicatul semnat de Ludovic Orban.

Amintim, că la 26-27 martie o delegație a PNL a fost prezentă în Republica Moldova. Membrii delegației au luat act de situația dramatică în care a fost adusă Republica Moldova de guvernarea oligarhică Plahotniuc-Dodon.

În cadrul vizitei a fost semnat un protocol de parteneriat și colaborare politică între PNL România și Platforma Demnitate și Adevăr. Necesitatea semnării Protocolului a fost argumentată inclusiv prin „consecințele nefaste pentru cetățeni de pe urma guvernărilor păguboase PSD-ALDE și PD-PPEM „care, din lipsă acută de viziune, periclitează viitorul democratic și prosper al cetățenilor din România și Republica Moldova.”

Protocolul prevede crearea unui Comitet pentru coordonarea activităților bilaterale, instituirea unui mecanism de cooperare în domeniul relațiilor cu diaspora, colaborarea pe diverse domenii, inclusiv informational, etc.

30 martie 2018

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate