Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, mesaj de Ziua Independenţei SUA: La mulți ani, popor american, la mulți ani Statelor Unite ale Americii!

Astăzi, de Ziua Independenței Statelor Unite ale Americii, adresez cele mai sincere felicitări președintelui SUA și poporului American, precum și conaționalilor noștri stabiliți peste ocean, diasporei noastre frumoase.

Exemplul SUA care a îmbrățișat valorile universale exprimate în Declarația sa de Independență este mereu aplicabil la esența democratică a aspirațiilor noastre și constituie o sursă de inspirație permanentă pentru Republica Moldova. Platforma DA și-a construit dezideratele în continua luptă politică din 2015 încoace, bazându-se pe inalienabilitatea drepturilor fundamentale ale Omului, pe independența politică a Republicii Moldova și a instituțiilor sale publice, pe principiile statului de drept și ale edificării unei democrații veritabile.

Atunci când George Washington și-a asumat funcția oficială, componenta judiciară în SUA era într-o faza incipientă. Necesitatea instituirii ordinii, l-a determinat să înceapă cu înființarea sistemului judiciar și astfel a fost înființată Curtea Supremă. Republica Moldova se află astăzi, de asemenea, la etapa când necesitatea creării unui sistem judiciar independent, care să pună Legea în capul mesei și fiecare cetățean să fie egal în fața ei, este stringentă și chiar crucială pentru aderarea statului nostru la familia țărilor pe deplin dezvoltate și civilizate. Platforma DA se ghidează în toate acțiunile sale de acest deziderat și învățăturile părinților fondatori ai SUA ne sunt adesea surse de mare motivație. De asemenea spiritul rezistenței poporului american constituie pentru noi o confirmare a faptului că măreția unei națiuni nu este condiție sine qua non, ci trebuie câștigată. Cu mândrie și repsect pentru coechipierii mei pot să spun că acesta este și spiritul, probat prin fapte, al Platformei DA.

Reiterând profundul respect pentru susținerea consecventă a proceselor democratice din Republica Moldova, pentru suportul calificat acordat în contextual dezvoltării comunitare și generale a Republicii Moldova de către SUA, ne exprimăm sincera considerație Excelenței sale, domnului Ambasador al SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, în persoana căruia vedem un adevărat susținător al aspirațiilor noastre politice, sociale, economice, al angajamentelor Platformei DA în vederea edificării unui stat puternic, guvernat conform principiilor democratice în beneficiul tuturor cetățenilor săi.

Îmi exprim speranța că dialogul permanent cu SUA va continua să direcționeze eficient instituțiile statului Republica Moldova spre apropierea de țările dezvoltate, va fortifica redutele castigate prin eforturi consistente depuse pentru crearea statului de drept și va împiedica eventuale derapaje antidemocratice la care s-au dedat pe parcursul timpului, exponenții puterii de la Chișinău. În calitatea mea de Președinte al Platformei DA, garantez că formațiunea noastră va rămâne devotată poporului Republicii Moldova în aspirația sa de a reprezenta puterea veritabilă în stat, la care să se raporteze orice guvernare.

La mulți ani, popor american, la mulți ani Statelor Unite ale Americii!

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate