Skip to content
Noutăți Platforma DA

Noutăți

Solicitare către Moldova1

Stimată doamnă Olga Bordeianu,

Stimate domn Mircea Surdu

Republica Moldova este marcată de proteste generate de intenţia guvernării cleptocrate de a schimba sistemul electoral actual, minţind copios partenerii de dezvoltare, dar şi propriul popor. În condiţiile în care peste 80 % din piaţa audiovizuală este concentrată în mâinile unei singure persoane, informarea veridică a cetăţenilor este grav viciată. Ei nu au de unde să cunoască despre activitatea reală a opoziţiei îndreptată spre consolidarea statului de drept, a eradicării sărăciei şi corupţiei, a îmbunătăţirii condiţiilor de trai ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Dată fiind reflectarea defectuoasă în mediile audiovizuale a activităţii opoziţiei, dar şi a societăţii civile în general, cerem respectuos timpi de antenă în orele de maximă audienţă pentru toate partidele de opoziţie, semnatare ale Declaraţiei privind Consensul politic naţional în favoarea menţinerii sistemului electoral proporţional, precum şi pentru alte entităţi politice şi civice neaservite puterii, pentru a informa plenar şi obiectiv cetăţenii cu privire la situaţia reală din ţară.

Solicităm accesul la emisie şi din perspectiva prevederilor Codului Audiovizualului, care garantează drepturi egale în acest sens pentru toţi şi stipulează explicit necesitatea pluralismului de opinii (Art.7, alin.1,2,4).

Fiind singura instituţie publică a audiovizualului din Republica Moldova, ne vedem în măsură să Vă adresăm solicitarea respectivă, încurajaţi de lege, de spiritul civic şi de certitudinea că cetăţenii Republicii Moldova au dreptul de a fi informaţi corect şi echidistant.

Cu respect,

Preşedintele Platformei DA (Demnitate şi Adevăr)

Andrei Năstase

15 mai 2017

Contacte Platforma DA

Suntem întotdeauna gata pentru a vă ajuta și a răspunde la întrebările dumneavoastă

Email
Adresa

Republica Moldova, Chișinău, str. Columna, nr. 135

Social media

ADERĂ LA PARTID

Trimite-ne o cerere pentru a adera la partidul nostru Platforma DA
    logo Aelevate